2009. december 30., szerda

Újévi köszöntő!

Minden kedves Olvasómnak, Látogatómnak sikerekben gazdag Boldog Új Évet Kívánok!Nagy László:Adjon az Isten…
"Adjon az Isten
szerencsét,
szerelmet, forró
kemencét,
üres vékámba
gabonát,
árva kezembe
parolát,
lámpámba lángot,
ne kelljen
korán az ágyra
hevernem,
kérdésre választ
ő küldjön,
hogy hitem széjjel
ne düljön,
adjon az Isten
fényeket,
temetők helyett
életet –
nekem a kérés
nagy szégyen,
adjon úgyis,
hanem kérem."2009. december 23., szerda

Minden kedves idelátogatómnak, olvasómnak nagyon boldog, békés Karácsonyi Ünnepeket kívánok! Merry Christmas!!


Bernáth William:
Karácsony

Hó nem szitál. Az ég derűs.
Csupán az este hűs.
A szív örül: Jézusra vár.
A lélek: fénysugár.

Havatlan pusztán mély a csend
egy csillag megjelent.
Az arcokra kíváncsiság
mély áhitata szállt.

Idézve látom múltamat…
a gyémántos havat.
S míg lelkem Jézust keresi:
szívem békével van teli.

2009. december 22., kedd

Ráadás ajándékom!

Kedves meglepetés ért ma! Miközben én a dolgozóban túlóráztam, a postás csomagot vitt nekem.
Fáradtan bandukoltam haza a buszmegállótól a házunkig. Havas, latyakos az utcánk, alig vártam, hogy lehuppanjak a fotelba. De a házunk előtt a járdán, még a napközben esett hó nyomait lesöpörtem, és utána mentem be a házba. Az asztalon boríték, nekem jött. Szemüveg föl, mert ugye jobban szemügyre kell venni a küldeményt. Jaj, hát ismerős a feladó neve! Eléggé felcsigáztam az érdeklődéseteket??

Bizony-bizony!! Ez a szépséges képecske volt a borítékban. Gyönyörű szarvas-minta, bekeretezve. Nincs mese, most már anyagot kell vennem ezekhez a festett fonalakhoz. Én is hímezni akarok!!
Jaj, ha még nem látnátok elárulom, hogy Abilétől kaptam a meglepetés-ajándékot. Köszönöm szépen!!


Nem titkolózom tovább!!

Nem titkolózom tovább! Az egyik "Karácsonyi angyalkám" ajándéka már régebben megérkezett. Azt reméltem, hogy majd a másikkal együtt mutathatom, de úgy látszik a nagy hóesésben eltévedt a másik angyalkám.


Egy nagyszerű táskát, klassz kockás anyagból, tulipánnal díszítve. Nagyon szép, precíz munka. Varráshoz pedig egy gyönyörű anyagot ( Mary Rose Collection) is csomagolt nekem. Ilyen nekem még bizony sosem volt. Néhány kedves "angyalkás" jókívánság pedig az üdvözlőlapon. Nagyon szép ajándékok, nagyon köszönöm Ida13!!!
2009. december 20., vasárnap

Karácsonyi angyalok ajándékai!


Már nem titkosak az ajándékaim, ezért megmutatom, hogy miket küldött az én angyalkám a megajándékozottaimnak.

Ida13 kapta az angyalkás faliképet. Két aranyos, de lehet, hogy néha pajkos angyalkája van. Ezért rájuk gondoltam, amikor készítettem. Most az álmukat őrzik a gyerekszobában. Horgolt angyalka is került a csomagba, és talán majd a fára is. Szalaghímzéssel díszített halványlila neszi, és levendulával töltött szív, meg néhány apróság, és szalagok. (ez lemaradt a képről)Cicurka ugyan nem mutatta, de azért én mutatom az ő ajándékait.

Foltvarrással készítettem Neki az asztalterítőt, mert úgy láttam Ő nem varr ilyesmit. Angyalkát Ő is kapott, ráadásul gyűjti is őket. (telitalálat) Mivel a levendulát is szereti, hát a szívecske is talált. Némi apróság került még az Ő csomijába is (díszek, szalagok).

Annyira örülök, ha sikerül kedvére valót készítenem az ajándékozottaknak. Főleg, hogy ismeretségünk csak virtuális.
Használjátok jó egészséggel!!


Az én ajándékaim közül még csak az egyik érkezett meg, de remélem hamarosan a fa alá tehetem majd mindkettőt!

2009. december 19., szombat

Szívek karácsonyra!

A "Karácsonyi angyalkás" ajándékaim célba értek, ezért megmutathatom ezeket a filcszíveket. A csomagocskák részei voltak, egyenlőre csak kettő készült. Finom illatos levendulával töltöttem meg őket. Lila színű filcet választottam, mert a levendulához ez illett, és pamutcsipkét öltögettem rájuk. Szívből-szivet-szívesen!!
Persze más színűből is jól mutathat. Lehet, hogy varrok is, mert bespájzoltam néhány filclapot. Karácsonyig még bárki elkészíthet ajándékba ilyet!Ilyen díszt egy közösvarráson láttam, de sajnos a készítését már nem. Magamtól azért hozzáfogtam, és ilyenre sikerült. (Lehet, hogy nem is így kell csinálni? Esetleg kitaláltam egy új fajtát?) A mérete kb. 12 x 12 cm. A részeket gyöngyökkel varrtam össze. Hát ez egy kicsit lassabban készül, mint az előzőek, de nagyon mutatós dísz!!

2009. december 17., csütörtök

Ezt sütöttem ki!

Szeretem a muffint!!
Sütni is, mert egyszerű összeállítani, a variációk száma végtelen, és a család is szereti enni.
Most ezeket a muffinokat sütöttem ki, akarom mondani varrtam meg.
Az alátét egy Tildás ötlet alapján készült. Edinától kapott, festett anyagra kézi hímzéssel készült a felirat, és a díszítés a sütin. A muffin rátétes technikával.
A másik a Praktika újság egyik számából való. Cukormázas, habos, gyöngyös díszítéssel.Teljesen kalóriamentes, de gusztusos sütikék lettek! :))
A csomagok útnak indultak!

A " Karácsonyi angyalok" játékra elkészültek az ajándékok. Ma végre útnak is indítottam mindkettőt. Remélem időben megérkeznek majd a Címzettekhez.Jaj, hát még nem tudom ám mutatni, mert akkor nem lesz meglepetés!!

Reménykedem, hogy a ajándékozottaknak nem okozok csalódást. Esténként varrogattam, hogy időben kész legyenek. Ismeretlen ismerősök mindketten a blog világából. Izgulhatnak, hogy vajon kik Ők!

2009. december 12., szombat

Titkos készülődés!


Titokban készülnek a karácsonyi ajándékok, és egy játék ajándékai. Nem csak a titkosak készültek, csak el vagyok "havazva" a munkahelyen, és itthon is. A géphez sem nagyon jutottam, társbérlőként használom a fiammal. Ezért jelentkeztem olyan régen.Egy tildás fazonú neszeszer, egyetlen dísze az anyag vonalas-mintája. Viszont elég nagy lett, jól tele pakolható.
Ez a másik kettő felkérésre született. Tartozék a zsepitartó minden darabhoz. Jojóval díszítettem őket, a bélése is ugyanebből az anyagból van.

Ez a doboz viszont karácsonyi anyagokból készült. Nemrégen mutatták meg a mintát. Van még rajta mit tökéletesíteni. Na, majd a következő jobb lesz.:o))


(Egy egész zacsi szaloncukor eltűnt benne, de csak csínján az édességgel.)