2010. január 30., szombat

Virágok a neszin!!

A tél csak nem akar véget érni! Reggel óta folyamatosan szakad a hó. A szobából gyönyörű, de közlekedni nagyon nehéz, márpedig munkába busszal szoktam ugyebár menni, és addig is el kell evickéljek majd valahogy! De erre még ráérek hétfő reggelig!
A szívemben már nyílnak a virágok, és persze már egy kis neszire is került néhány darabocska. A heti varrogatásom eredménye egy kis neszi, vagy "akármitartóka", és egy tolltartó, de egy szemüveg is pont elfér benne. Akár szettnek is nevezhetném. A neszeszer bélése ugyanaz a kockás anyag, mint a tolltartó ferdepánt-szegése, és bújtatója, és a jo-jo virágok a neszin. Még egy kevés kézi hímzés a virágok szára, és a tűzés a széleken.Csere-bere fogadom! :o)

Klassz dolog ez a csere-bere!! Itt nálam a bal oldalon van ez a macis kép, és ott találtam Krisztina felhívására. Miszerint horgolt angyalkákat keresett csere-berére. Nekem volt néhény darab, így találtunk egymásra. Én küldtem az angyalokat, Ő pedig ezeket a szép darabokat adta cseretárgynak! :o)) Na, ilyen színekben biztosan nem varrtam még magamnak!!
Kriszti elégedett volt az angyalokkal, én pedig ezeknek a szépségeknek örülök!!

2010. január 22., péntek

Levelek és levendula!

Életjelet adok magamról! Régen mutattam már valami varrományt a kedves Olvasónak! :o)

Esténként nekiülök a blogok olvasásának, irigykedve nézem, milyen szorgalmasok vagytok! :o)) Ötleteket is gyűjtögettem, - ha időm lesz- néhányat megvalósítok.

Ezeket a levendula illatú angyalkákat varrogattam, az egyik már elrepült az új gazdájához.

A másik még nálam illatozik.


A táska egy tavalyi UFO. Most végre befejeztem! :o)

Barna mikrokord anyagból készült, a levelek csak úgy kanyarogtak a varrógép tűje nyomán, és a fedőlapon egy egyszerű virágban érnek véget .
A fedőlap mágneszárral csukódik a táskához. A bélésre zsebet is varrtam az apróságoknak.2010. január 17., vasárnap

Tubi, tubi....

Nem mentünk messzire, hiszen a falunk iskolájának tornaterme adott otthont a kiállításnak. Eddig is láttam galambokat, de főleg a városi tereken. Szakbeszámolót ne várjatok most tőlem, mert nem értek én a galambokhoz!! Eddig inkább úgy gondoltam rájuk, mint a levesbevalók. :o)
Hát a látvány elég változatos volt. Csak bámultam, hogy színben és formában mennyi fajta galamb van. Azt ugyan nem tudom, mi alapján pontozzák őket. Mitől szebb, vagy jobb egy-egy példány? De volt mindenféle díj, meg különböző pontok. A tenyésztők ezt úgyis jobban tudják, butaságot meg hagy ne irkáljak most ide.Hát már darabra sem kevés, ami a kiállításon volt. A fotókat "azuram" követte el, mert nálunk ő galambszakértő.
Ez itt egy kiállítás győztes példány, hát szépnek szép!!
Ezek elég mókásan néztek ki, már bocsánat a kritikáért, de biztosan nagyon szépek a maguk nemében.

Ezek meg olyan galambformájúak, csak a felső sor díszes farktollú. :o))


Nekem ők is tetszettek!

Sajnos (vagy nem??) nem fogunk galambot tenyészteni, mert a tombolán nem volt szerencsénk!


2010. január 16., szombat

Leveles sál II.

Kész lettem a másik leveles-sál minta alapján, a második kötött sálammal. Nyers színű gyapjú, de a várakozásommal ellentétben pihe-puha. Úgy látom, még egy ideig szükség lesz a meleg holmira, pl. sálra. A mintáért köszönet Adriánának!

A Kati-félét pedig megkötöttem két szálasan, mivel ő is vastagabból, előfonalból tervezte. Valóban így jobban mutat!

2010. január 8., péntek

Leveles sál

Két kedves "kötős-lánytól" is kaptam leveles sál-mintákat. Az egyik Katié, és ilyen lett. Érdekes formájú sál lett. Két levélke váltakozva kanyarog a két szélen, közötte fordított szemek, hol szaporodnak, hol fogynak. A fonal gyapjú, és ilyen színátmenetes volt.


2010. január 4., hétfő

Első idén befejezett, de tavaly megkezdett művem!!

Mutatom az első, idén befejezett darabot. Tulajdonképpen már tavaly befejeztem egyszer, de elégedetlen voltam a végtermékkel. Szokásom szerint bontottam. Többet visszafejtettem, mint amit két este alatt kötöttem meg, a szegélyt. Elnéztem, vagy nem voltam formában?! Szóval most befejezettnek nyilvánítom!! Ez egy vállkendő kérem szépen. A kép megtévesztő, mert nem kanapéterítő! :o)


A kötös lányok most ne nézzenek ide, mert azért nem olyan tökéletesre sikeredett! De én csináltam, és az enyém! Jaj, és persze blokkolni is kellene még. Jókorára sikeredettt, és majd kigondolom, hogy hová terítsem ki. Azért legközelebb valami egyszerűbbe "vágom" a, nem a fejszémet, hanem a kötőtűimet.
Van még néhány megkezdett darab, majd azokat is szeretném befejezni, utána kezdeni valami újba!! Munkaterápiára kell magam fogni, mert ezt a telet nehezen viselem, valami vidámabbat, színesebbet szeretnék már. Jaj, hát jön a farsang nemsokára!!! Utána meg a húsvét,meg.... Na jó, akkor munkára fel!! :o))))))

2010. január 2., szombat

Újévi játékok! Lehet még jelentkezni rájuk!

Újévi játékok, amikre én is jelentkeztem, hátha több szerencsém lesz az idén!!
Hopuka oldalán a részletek, kattints a nevére.
és Rita oldalán is jelentkezhetsz még.


2010. január 1., péntek

Új Évet kezdek!

Új évet kezdek! Kicseréltem a falon a naptárat, a blogról leszedtem a karácsonyi angyalkás hátteret, a tüzijátékos képet. Most egy szolíd-kockás háttér lesz egy darabig.

Az év utolsó napján számvetést készítettem! Mit is csináltam egész évben?!
Volt jópár bütykölményem, varrományom. Ez jó!

Résztvettem két közös takaró elkészítésben egy-illetve két pici darabkával. Ez jó a lelkemnek is!

Volt nálam játék, meg blogszülinap is, de én is jelentkeztem egy párra. Igaz nem sok szerencsével jártam, de nem vagyok elégedetlen.

Sikerült néhány kedves blogtársamat meglepni valami ajándékkal, vagy aprósággal.
Bizony engem is megleptetek néhányan, amit nagyon-nagyon köszönök!

Befejeztem egy foltvarrós-tanfolyamot, utána táborban is voltam. Ez nagyon kellett, hogy új ismereteket, tapasztalatot szerezzek, és lássam, más miket készít.
A foltvarró Csoport kiállítására néhány tanfolyamos varrásom is kikerült. Ez nagy dolog volt számomra!
Egy közös varráson is voltam, ez jó lenne többször is! De az idő kérem .....!!
Gyerekekkel együtt készültünk az adventre, közös varrásssal, koszorú készítéssel. Ennek is lesz még folytatása tavasszal.

Tervek vannak! És olyanok is, akiknek szívesen készítek valamit.
Tudom-tudom! Van még tartozásom, de még időm is két PIF ajándék elkészítésére. Türelmeteket kérem, nem felejtettem el!( még én is várományosa vagyok egy ajándéknak)
Remélem nem felejtettem ki semmi lényegeset, de ez a lista a teljesség igénye nélkül készült.:o)
Örülök a sok-sok Látogatónak, köszönöm a sok hozzászólást a bejegyzésekhez. (Lehet írni bátran!! ) Az e-mailos megkereséseknek is örülök, szívesen válaszolok rájuk.
Az új esztendőben is lesz bizonyára nézelődnivaló nálam!!

Mindenkinek ötletekben, rongyokban, és fonalakban gazdag Új Évet kívánok!

Ehhez jó öltögetést, sok-sok időt, és jó egészséget!!