2010. március 30., kedd

Nyuszókák a szíveken!

A szív forma örök, még húsvétra is alkalmazható. Ezek a helyes nyuszókás szívek készültek a húsvéti hangulathoz. Piros aprókockás anyagból varrtam a nyújtott szíveket. :o)Az egyikből máris ajtódísz lett. Tojásalakú vesszőkoszorút tekergettem, és a nyuszis szívvel, szalagokkal díszítettem. Ezzel várjuk a húsvétot, és a betérő vendéget.
2010. március 27., szombat

Barátság takaró Colette ötletéből!

Elkészült a "Barátság takaró"!
Az utolsó blokkok is a helyükre kerültek, hála Colette-nek!!
Az Ő ötlete volt, és a felhívására mozdult meg mindenki. Köszönet Neki a szervezésért, a sok munkáért, és az összeállításért!
Azért mutatom, mert egy darabka közülük az én blokkocskám.:o)))
Barátságból, tiszta szívvel készítettük mindannyian. Most az a kérdés, hogy mi legyen a sorsa. Talán kiállításra, vagy árverésre, esetleg jótékony adományozásra kerül majd!


2010. március 26., péntek

Húsvéti képeslap ötlet!!

Kedveseim! Ti szoktatok képeslapot küldeni a családtagoknak, barátoknak, ismerősöknek??

Mi bizony még szoktunk! Húsvétra biztosan!
Tavaly is készítettem ilyeneket, és hasonlókat. Valahol láttam az ötletet, és megtetszett. Remélem, hogy sikerült meglepnem vele a kedves ismerősöket.
Még nem késő, készíthet bárki ilyet, vagy hasonlót.

Ez a pár darab már kész. A bal oldalon még jónéhány csak "kiszabva", várja az alapot, a hímzőtűt, és a színes hímzőfonalat.
Ha valakit érdekel, hogyan készül, szívesen segítek akár leírással is. :o))


Kész az egész kollekció!

Kész vannak a horgolmányok!
Esténként horgolgattam őket, mert a varrást most pihentetem egy kicsit.
Ezek a tartókák készültek. Akárminek való tartók, vagy neszik, és mobiltokok. A neszik szép gombbal záródnak, és anyaggal béleltek, hogy használat közben ne nyúljanak majd ki. A mobiltartók pedig virágdíszt kaptak, így még nőcisebbek! :o))

2010. március 24., szerda

Játék Marcsinál a szülinapja alkalmából!


Marcsi a szülinapját játékkal ünnepli! Látogassatok az oldalára, hiszen két ajándékot is tartogat a játékra jelentkezőknek! Ezt bizony nem lehet kihagyni, igényes, szép munkákat láthatsz Nála.
Isten éltesse a szülinapja alkalmából!!


2010. március 22., hétfő

Köszönöm!!

Köszöntöm a 100. rendszeres olvasómat, ha jól látom Anna az!


Ezt a pár szál virágot nyújtom át Neki, remélem hűséges olvasóm lesz ezután is!De, hogy a többi 99 redszeres olvasóm is kapjon köszönetképpen valamit, ebből a tengernyi virágból mindenkinek jut! Drágáim, kedveseim vegyétek, vigyétek!Azoknak is, akik megtisztelnek látogatásukkal ! :o))2010. március 16., kedd

Horgolt tavaszi telefonkabát!

Elege lett a telefonjaimnak is a télikabátból! Tavaszi kabátkát horgoltam nekik.
Középvastag gyapjúfonalból készítettem, és került még rájuk egy-egy aprócska tavaszi virág.


Nem tudtam abbahagyni a horgolást, amíg van a fonalból. Készült egy "tartóka", majd beleköltözik valami apróság!
Világos fonallal szegtem körbe, a ráhajló részen "cakkosra" horgoltam, és kapott egy szép gombot.Már megint szettet sikerült készítenem???!!! Talán így vagyok beállítva? :o))És még mindig van a fonalból, szóval horgolnom kell valamit. :o)2010. március 14., vasárnap

Díjat kaptam!!


Katától kaptam a legújabb díjamat! Nagyon, nagyon köszönöm, már rám fért egy kis napsütés!!

Annyira várom már a tavaszt!! A naptár hiába mutat márciust, ez az időjárás egyáltalán nem tavaszi. Ma is hideg szél fúj, még a hó is megvan itt-ott. De ennek a kedves díjnak is köszönhető, hogy a napocska is kisütött. Egészen felmelegedtem (a lelkem az biztosan, de a kazánra azért rakok még egy kis fát).

A feladatom, hogy megköszönjem a díjat annak, akitől kaptam, és visszalinkeljek. ( megtörtént)
Továbbadjam 5 kedves blogtársamnak.
Értesítsem Őket a díjról.

Süssön Rájuk is egy kis sunshine award!!


2010. március 4., csütörtök

Táska és neszi lilában!


Új színt találtam magamnak!?? Áááá, dehogy!! A lila bordűr-mintás anyaghoz kerestem, és találtam ezt a szép lila anyagot. A táska pántja, vagy füle, vagy fogója (akkor mi is??), és a bélése készült belőle. A bélésre kétrészes osztott zsebet is varrtam, és a táska mágneszárral csukódik.
A táskához neszi is dukál! Farmeranyag, a mintás anyag, és a lila anyag különböző variációival, lila béléssel. Csinosabb a cipzár húzója a szalagon lógó két fagyönggyel.