2010. április 30., péntek

Gombaszezon!!

Drága blogbarátném meglepett kétoldalas vetex-szel, mert elsóhajtottam, hogy felénk nem lehet kapni. Nagyon-nagyon köszönöm (úgyis tudja, hogy ki Ő)!!!
Gyorsan ki kellett kipróbálnom, hogyan is lehet használni. Eddig nem sok darabom volt aplikációs technikával, na jó azért volt néhány!
Gombákat aplikáltam, és edényfogókat, vagy alátéteket készítettem velük. Egy remek "lelőhelyi" párnahuzat, és némi maradék anyag a rátétekhez, és a hátlaphoz. Na, persze valami bélésnek, akár vastagabb flíz, most egy új felmosóruha darabja, hogy ne süssük meg a kezünket forró edénnyel. Ezek az én verzióim, de léteznek kimondottam hőálló anyagok is!!
Most csak két gombást mutatok, de varrok még gyümölcsöset (almásat) is! Remek ez a technika, jól el lehet vele játszani! A géppel való felvarrást még gyakorolnom kell, és nem is esti elfoglaltságnak való, nem szereti már a szemem.Tessenek a hibákat nem észrevenni, nekem azért megfelel így is!! :o))

2010. április 26., hétfő

Fák, virágok a Föld Napja alkalmából!

A Föld Napja alkalmából Jeles Teréz festőnő Fák, virágok című kiállítása nyílt meg 2010. április 23-án Felsőtárkányban a Nyugati Kapu Látogatóközpontban.
Volt meghívóm a megnyitóra, de csak vasárnap tudtuk megnézni a festményeket, elcsaltam Azuramat is. :o)A képek a Mátra, és a Bükk hangulatát adják vissza minden évszakban.


Akinek van kedve, és erre jár, még kb. 3 hétig megnézheti a többi képét is. (de itt is)


Ez itt az ingyenreklám helye volt! :o))


2010. április 23., péntek

Anyák Napjára készülve!

Már Anyák Napjára készültek ezek az illatos filcszívek!

Tegnap fogtam hozzá, de ma lett mire ágyba kerültem. (nem panaszként, csak sürgős volt a dolog) Még utána egy gyors fotó a csapatról. Felkérésre készültek, és még készítek a hétvégén néhányat ajándékba is. :o))

Pamutcsipkével díszítve, flízzel és levendulával töltve, szaténszalag akasztóval. Illatosít a ruhásszekrényben, de bárhová akasztható. Többféle színben, hogy lehessen választani. :o))

2010. április 21., szerda

Megújulva!

Kicsit átalakítottam a blogom hátterét, színeit! Ez most a kedvemre való, pedig az hittem, hogy a kockás-vonalasnál maradok még egy ideig. Remélem azért Nektek is tetszik majd!!


Ezek a madárkák már az idei "keltetésből"valók. Az ötletet az egyik kolléganőm hozta a " kezdő madarász napra", és már akkor elkészültek az első darabok. Most ennyi a fészekalja, de majd röptetek még néhányat, mert olyan aranyosak. Kitűzőalapra vannak varrva, és minden nap másik pihen a pulcsimon.A mikrokord-farmer anyagok már jól bevált társítása a steppelt, csíkos irattartó. Az előlap csíkjai váltakozva keskenyebb és szélesebb (ahogy az anyag jött), a hátlap farmeranyag.A piros kockás számomra új fazonú, ez az első ilyen darabom. Hogy a szélek szépek legyenek, a pántot először géppel a színére varrtam, majd a hátoldalon a visszahajtott részt már kézzel öltögettem le. Nekem így jobban tetszett.
Aki tud tanácsot adni, szívesen veszem, és kipróbálom úgy is. Én már csak ilyen kísérletezgető vagyok!!! :o))


2010. április 17., szombat

Virágok kint és bent! (Képek csak úgy!)
Ezeket ma kattintottam le a gépemmel, a szobában és a kertben. Szóval van még mit gyakorolnom!! :o))

2010. április 15., csütörtök

Ha egész nap esik az eső...

Ha egész nap esik az eső, amikor az ember lánya szabadságot vesz ki!

Bosszankodni is lehetne, de lehet varrni is !! :o) Olyan kevés időm van mostanában varrni, hát kihasználtam az időt.


Ezeket a kékségeket nem tegnap varrtam, már a hétvégén elvitték, de csak most mutogatom a kedves Olvasónak. Hozott (műszálas) anyagból készült tűpárnák, és ollóőrök. Eredetileg olyasmit szeretettek volna, mint a katedrálbetétes tűpárnám, de ebből az anyagból vastag lett volna. Ezzel a technikával hasonló ablakos lett, de mégis kevésbé kellett egymásra hajtogatni az anyagokat. A felkérés csak két tűpárna volt, majd kísérő lesz ajándékok mellé. A nagy szív a kedves "megrendelőé", mivel gyűjtögeti nekem az anyagokat, a kis szívek a ráadás, mert még ezek is kiteltek az anyagból! :o))
Viszont ezek a tartók a tegnapi esős nap eredményei.
Csíkokból négyzetek készültek, a négyzetekből meg a tartók egyik oldala. Az első mikrokord farmerral kombinálva, és a hátoldal is farmeranyag. Kicsit visszafogott, mondhatnám őszies a színe, de van, aki ezeket a színeket kedveli. :o))

Itt már a kis piroska a ráfért a képre. Erre csak ma került rá a szalag, és a gyöngyöcske.

A hátoldala ennek viszont piros kord.Mikorra is vegyek ki szabadnapot, hátha akkor is jut idő egy kis varrogatásra!! :o))


2010. április 12., hétfő

Happy 101!

"Happy 101" díjat kaptam Edinától, köszönöm szépen, happy napom van!!
Kicsit visszakövettem, hogy honnan is érkezett el hozzám a díj, de csak egy külföldi oldalig merészkedtem. Ott még voltak szabályok, és válaszok is, de mire ideért, ezek lemaradtak. Mondhatni zéró idegennyelvtudásommal( igaz van szótár) azt sem tudom pontosan mit is takar. Kedves ismerős?? Így most itt szabályok nélkül csak megköszönöm, és már nem adnám tovább.

Mostanában annyi, bár kedves és megtisztelő, díj jutott nekem, de sokaknak ez már kicsit sok(kk)!! Senkinek nem akarok fejtörést okozni azzal, hogy adja tovább, de aki szeretne kedves ismerős lenni, csak másolja be a képet a blogjára!!
2010. április 10., szombat

Remekül sikerült a program!

Remekül sikerült a "Kezdő Madarászok Napja!

Igaz, hogy kicsit hűvös volt az idő odakinnt, de a csepergő eső legalább elállt. A gyerekek ismerkedtek a madarakkal, az etető és az odú közötti különbséget is megtudhatták. Ezek bizony szakmai dolgok, ehhez volt hozzáértő előadó a BNP Igazgatóság természetvédelmi őre, és az MME munkatársa személyében.Az ügyes kezek odut, a varrást választók filcmadarat készíthettek. Kora délutánra már a nap is kisütött, és a madárcsicsergés is behallatszott a nyitott ablakokon.

Íme pár darab az alkotások közül! Sajnos már néhány elrepült, mire a fotózásra került a sor.

A többi képet megnézhetitek itt, és itt is.Az apróbbak kitűzőalapra kerültek, majd pulcsikon fognak megpihenni!


Ugye milyen helyesek lettek.:o))2010. április 9., péntek

Szombati program!

Kezdő Madarászok Napja

Április 10. (szombat), 9.30 óra

Közösségi program
a felsőtárkányi Nyugati Kapu Oktató- és Látogatóközpontban

Április 10-én, szombaton 9.30 órától madárismereti programra invitáljuk a Madárbarátokat:
Ébredező, itt a tavasz! Éled a természet, az eddig alvó rügyek is kipattannak, lábunk előtt a barna avart felváltja a zöld aljnövényzet, finom virágillat terjeng a széllel, miközben vonuló madaraink lassan-lassan visszatérnek. Egyre többet és melegebben süt a nap, csalogatólag hat a madarakra is, már egyre több hallatja hangját, bújik elő, szemünket, lelkünket örvendeztetve meg.

A hétvégi program alatt lesz kinti és benti foglalkozás is: madárgyűrűzés, madárhatározás kézben és terepen, vetítéses előadás a kora tavaszi madárfajokról és a gyakran hallható madárhangokról. Az ügyesebb kezűek filcmadarat, varrogathatnak, papírból szélforgót vagdoshatnak; a kinti foglalkozást választók pedig énekeseink fészkelő helyéül odúkat készíthetnek.

Helyszín: a felsőtárkányi Nyugati Kapu Oktató- és Látogatóközpont (Ifjúság u. 34/1.).
Időtartam: kb. 4,5-5 óra.
Jelentkezés: április 9-ig. Érd. BNPI: Bíró Barbara, E-mail: biro@bnp.kvvm.hu, tel.: (+3630) 349-5694, MME Bükki helyi csoport: Rausz Rita E-mail: bukk@mme.hu, (+3630) 518-6113.
A kézműveskedések részvételi díja: 2000 Ft/odú, 300 Ft/filcmadár.
Szervezők: Magyar Madártani Egyesület Bükki helyi csoport, Bükki Nemzeti Park Igazgatóság.A programra szeretettel várjuk a madarakat szerető családokat, gyerekeket, és minden madárbarátot!


Ez lesz az én szombati programom, és ilyen madárkákat fogunk varrni. Az én kék madaram, ugye senki sem csodálkozik már ezeken a színeken. A háttér a monitorom, mert most éppen oda szállt le. :o)

Az ötletet Colette oldalán találtam, áldását adta a sokszorosításhoz, köszönet érte!! :o))Majd beszámolok a gyerekek munkáiról is, csak az időjárás legyen kegyes hozzánk! :o)2010. április 8., csütörtök

Újra díjat kaptam, két bloggerinától is!! Köszönöm szépen mindkettőjüknek, nagy elismerés ez számomra! :o))A szabályok:


1. Ha valaki adja, én elfogadom, ellenvetés nélkül.


2. A logót kirakom a blogomba.


3. A szabályzatot kirakom a blogomba.


4. Megnevezek 6 másik blogot, akinek átadom a címet.


5. Kitöltöm a tesztet és kirakom a blogomba.


6. Megnevezem, hogy kitől és mikor kaptam, és nagy, színes betűkkel kirakom a blogomba.


Először Mamis ajándékozott meg ezzel a díjjal 2010.04.05-én, utána Abile, csupán egy nappal később jelölt meg a díjra!

Igaz, hogy kislány korom óta kézimunkázom, de hogy ez született tehetség lenne??! Az alkotás gyönyörűsége, és az ajándékozás öröme az, ami hajt nap, mint nap!!! Szeretek kísérletezni, annyi mindent kellene kipróbálni, tanulni másoktól. A rongyok és fonalak, amikkel le lehet venni a lábamról. Sokan kérdezik tőlem, hogy van erre időm?? Hát erre mindig akad, igaz nem annyi, mint amit szeretnék. Lehet, hogy a vasalnivaló már egész hegynyi, de a varrás az nem várhat ám! :o))


A 6 blog a következő:

Marvika

Erika

Kata

Krisztina

Edina

Julcsi


Teszt:


Név: Erika

Becenév: Silerika

Lakhely: Felsőtárkány (már 19 éve)

Születési hely: Eger (most is inkább egrinek érzem magam)

Magasság: 167 cm

Névnap: augusztus 31.

Foglalkozás: bérelszámoló-TB ügyintéző, de hivatalosan pénzügyi-számviteli előadó

Testvérek: egy hugi (5 évvel fiatalabb tőlem)

Anyanyelv: magyar

Beszélt nyelv: magyar (az orosz már kiment a fejemből)

Gyűjtemény: rongyok, fonalak, gombok, cipzárak, szalagok, teatasakok, (minden ami hasznosítható)

Cipőméret: 39

Iskola: közgazdasági szakközépiskola

Kedvencek: van néhány

Zsebpénz: az meg micsoda, gyerekkoromban kaptam olyat :o)

Álom: álom, álom édes álom, álomszép

Háziállatok: három kutyu (ebből "csak" egy puli az enyém, de a másik kettő is vár haza :o))


Ui:Ha valakit nem szereti az ilyen továbbadós díjat, nem kötelező továbbadnia!
Akkor is fogadja el tőlem szeretettel!!


2010. április 6., kedd

Néhány virágocska!!

Néha nincs kedvem a varrógéphez ülni! Olyankor kötögetek, vagy horgolgatok, szóval bütykölgetek egy kicsit. Horgoltam már ezekhez hasonló "tütüs" virágokat ebből a narancsszínű érdekes szalagból. Többféle forma, és méret készült még belőle kísérlet képpen. Vettem hozzájuk még kitűzőalapokat, és ezek a kitűzők lettek belőlük. Két-három virágocska egymáson, egy kis organza darab, néhány fagyöngy. Az aljára kis filckorong, és a kitűzőalap, és kész. Ja, és egy nyakbavaló is.Ajándékoknak éppen jó lesz, kitűzőnek kabátra, vagy pulcsira, de textiltáskára is!!


2010. április 3., szombat
MINDEN KEDVES OLVASÓMNAK KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK!!