2010. június 28., hétfő

Túramanók varrtak madarat!!

Túramanó táborban voltam ma! Még lehet jelentkezni túramanónak Felsőtárkányból, Egerből és környékéről a második turnusra. Részletek a linkre kattintva: http://www.bnpi.hu/?m=hir&id=568


Nem én voltam ám a manó, hanem ügyeskezű gyerekek, kicsik, és nagyobbacskák!

Colette engedélyével már varrtunk ilyen madarat. Annyira megszerettem, hogy ismét ilyet, illetve egyszerűbb változatát készítettünk a gyerekekkel. Az idő remek volt, a gyerekek délelőtti programja után ebéd, és ebéd után pihenésképpen kézműves foglalkozás, varrás következett. Egész hétre bőven lesz program, és másfajta kézművesség is.

Előkészítettem különböző színű filceket. Előrajzoltam, és párat ki is szabtam, mert az idő elég rövidre volt "szabva". A kis kezek varrogatták a madár testét, a testre a szárnyakat, csőrt és így tovább. Némi segítséggel, pár tanáccsal ilyen madárkák készültek.
(sajnos új fotókat nem tudok mutatni, mert a masinám épp nincs itthon, de itt egy korábban készült madárka mutatóba)
Aranyosak voltak a gyerekek, mert nevet is adtak némelyiknek, és repülni is tanították, mert az "egyiknek eltörött a szárnya, és elfelejtett repülni". :o)))Szóval feltöltődtem, és kellemesen elfáradtam! Ennyit már régen varrtam egyhuzamban kézzel.

Gyertek manók máskor is varrni!!2010. június 26., szombat

Falom a fonalat!

Tudom, hogy már régen mutattam valamit! El vagyok a fonalaimmal esténként, ha még marad egy kis időm valamire. Meg nagy munka is vár majd rám, egy egész takarót fogok horgolni. Már alig várom, hogy elkezdhessem!! :o))
Néhány apróságot készítettem mostanában, ezzel csökkentve a maradékfonal-készlet apró gombóckáit. Több különböző szálat összefogva érhető el ez a melírozott hatás. Mellesleg még praktikusak is ezek az edényfogó-alátétek a konyhában.
A mobiltokocskák sem haszontalan apróságok. Megvédik a telefont a karcolódástól. Különböző szinek, a forma ugyanaz, csak az egyik kapott egy kis fülecskét is!


Egy kicsit nőiesebb, de szintén hasznos darab. Borítékalakú tartó. Még a záródásán gondolkodom, gomb legyen van patent, esetleg mágneszár???Folyamatban van egy kötött stóla is, de az még nem mutat valami nagyon. Későbbre hagyom! Ha a fonalam megérkezik a takaróhoz, akkor félre is teszem a kötést, és ahhoz kezdek!! :o))


Kiflik sajtosan és sósan is!

Bebinél láttam egy kiflireceptet, és a képet is, na erre már beindult a folyamat!! Nekem is kell sütnöm ilyet!!

A recept Limara oldaláról való, így hát odakattintottam, és gyorsan leírtam.

Ici-picit én is változtattam a recepten, nehogy már ugyanolyan legyen! A hozzávalókat a kenyérsütőgép üstjébe pakoltam, és egy dagasztó-kelesztő programot indítottam neki. Persze gép nélkül is dagasztható a tészta. Mindent a recept szerint csináltam eddig, sőt az adagolást, a kinyújtásokat is. Csak az egyik felét a kifliknek megszórtam köménymaggal, mert szeretjük. A másik részét pedig sajtosan csináltam. A két lap közé, a sós margarinkrémre reszelt sajtot szórtam, és persze még a tetejére is.

Hát még időben lekattintottam , mert már alig van belőle! :o)))2010. június 25., péntek

Szeretetvarázs felhívása!

Ha van kedvetek, időtök, segítsetek! Én már csatlakoztam!!http://szeretetvarazs.blogspot.com/ Zsuzsánál, vagy Ejjkukk Dettinélhttp://wondrlanding.blogspot.com/2010/06/szeretetvarazs.html Eszternél lehet jelentkezni, és csatlakozni.
Eszternél a későbbi bejegyzéseket is olvassátok el, mert a szervezés már nagyban folyik!!


2010. június 17., csütörtök

Citrom és lime!

Az időjárás jól megvisel most mindannyiunkat. Hol forró, meleg idő, hol szeles, esős napunk van. Most ismét meleg van mifelénk, jól esik egy limonádé!! :o)
Ezekkel a citrom és lime formájú alátétekkel még csinosan is tálalhatjuk. Egészségünkre!!!
Bárki másolhatja, horgolhatja kedve, ízlése és fonala szerint!! :o))))
2010. június 13., vasárnap

Rózsák maradék fonalakból is!

Teljesen elvesztem, ugye??
Elfoglalt a sok teendőm, de azért bütykölgetek ám!!A múltkorában kapott ajándékfonalak rendezgetésével nagyjából végeztem. Egy fél zsáknyi gombócot szétválogattam először alapszínek szerint. Tudjátok kék, piros, barna, fehér, fekete.... Ami pedig orsón volt legombolyítottam. Az ici-pici gombóckákból lehet ilyen rózsákat is horgolni, de a többi felhasználására is találtam sok remek ötletet. Ezekből majd mutatok néhányat, mert vettem kötős könyveket.
A rózsa horgolását láttam valahol, de emlékezetből csináltam. Készítettem pár darabot, de lesz még más színből is. Gombóc is van még! :o))Gyorsan lefirkáltam valami leírásfélét, de ha nem sikerül, szóljatok!1. sor 30 láncszem
2. sor 4 láncszem magasításnak + 1 láncszem, 1 kétráhajtásos pálca a 6. láncszembe, *a következő láncszem kimarad, a következőbe 1 kétráhajtásos pálca 1 láncszem 1 kétráhajtásos pálca*
3. sor 4 láncszem magasításnak, ugyanebbe a pálcába 1 kétráhajtásos pálca 2 láncszem, a következő pálcába 2 kétráhajtásos pálca
4. sor minden pálcára 1 kétráhajtásos pálca, az ívekbe 5 kétráhajtásos pálca.


A horgolt, fodrozódó szalagot összetekergetjük, és a fonállal összeöltögetjük, hogy megtartsa a formáját. Horgoljunk hozzá zöld levélkét, és öltsük ezt is a rózsánkhoz.
Kaphat kitűzőalapot, vagy biztosítótűt, és már hordhatjuk is!!!