2011. június 19., vasárnap

Cérna-befőtt! :o)

Szöszmötöltem az asztalnál, és nem is voltam egyedül, mégis vágytam egy kis figyelemre!

Amikor az ember lánya magára akarja hívni, az órák óta a számítógép előtt ülő csemetéje figyelmét, hogy itt vagyok ám én is, csak elszóltam magam. Cérna-befőttet csináltam!!

Szóval figyelt, illetve hallott, mert hátrafordult, rámcsodálkozott, és tudomásulvette!! :o))

Csináltam egy régi naptár sima, fehér hátlapjából kis tartókat, bobbinokat, kb. egy tucatot, és arra tekergettem fel néhány motringocskát. (Ezekkel szöszöltem már jó ideje!)
Csak egy kis levendula-mintát akartam kivarrni, ahhoz vettem néhány motringocskát, meg volt néhány ajándék fonalam is. Ezeknek kerestem valami tartót. Egy kávésüveg lett az, nehogy már egy nylon-zacskóban legyenek!! Ugye csinosabb így!!:o))
Aztán találtam egy aranyos eper- mintát. Hozzá is fogtam a zölddel, de rájöttem nincs elegendő piros fonalam, csupán vagy két méternyi darab. Ez bizony nem lesz elég, szóval vár még rám ez az eprecske!! :o(((Virágok hajtogatva is készültek!

A múltkori narancs-kék szütyő tulajdonosa megkapta a kék virág-kitűzőt is!!


Most fehérben is szeretett volna egyet hajcsattal! Mindjárt kettőt is varrtam, az egyik hajcsattal, a másik majd kérésnek megfelelően vagy kitűző, vagy hajbavaló lesz!! :o)

Cseresznyés-csokis süti!

A vasárnapi ebéd főzése közben azon tanakodtam, mi lesz a deszert?!

A hűtőt kinyitva, találtam egy joghurtot. Vészesen közelgett a lejárati ideje, és eddig nem kívánta meg senki. Na, ezután már nem is fogja! :o) Tojás van, cukor, liszt, olaj van. Maradék csoki is, talán nyuszi, vagy csokitojás volt, de már összedarabolva tartom egy befőttes üvegben. Csokibefőtt!!! :o)) No meg a lényeg, az igazi szomolyai fekete cseresznye, egy kis tálnyi is figyelt a hűtőpolcon. Na, ebből már lesz valami!!

Hozzávalók pontosabban:

1 kis pohár joghurt, 1 egész tojás, 1 joghurtos-pohár cukor, 2 pohárnyi liszt, 1 mokkáskanál sütőpor, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, (elkeverjük a lisztben) 1/2 pohár étolaj (olvasztott margarin). A hozzávalókat összekeverjük, és a formába rakjuk. Apró csokidarabokat, és kimagozott cseresznyét tettem a tetejére, úgyis felemelkedik a tészta, és szépen belesül. Sütés előtti formában. Kicsit kevésnek tűnik a tészta, de majd meglátjátok....!!Na ugye, én megmondtam!!
Porcukor csak módjával!

Jó étvágyat kívánnék, de sok itt a jelentkező, és csak 12 db van, vagyis csak volt!!!

2011. június 16., csütörtök

Virág minden mennyiségben!

Virágok xszemesen, filcből, és selyemből......

A hosszú hétvégén egy pici levendula mintát varrogattam. Na, nem egy délután lettem vele kész. Bökögettem egyszer, kétszer, kontúroztam még egyszer. A mintát Ramimaminál találtam már régebben, de most eszembe jutott.

Itt még éppen csak melegen, ahogy levettem a keretről.

Ezek a telefon-tokok már régebben készültek, most pici filckorongokat varrtam rá. Sokkal színesebbek lettek így, de a sötétkék a kedvenc! :o) Ment ajándékba mindkettő!


A virágkitűzőim is mind elfogytak! Ezek már az újabbak, több is készült belőle, kivéve a rózsaszínűt. Ebből is hiányzik már néhány. Egyet Anitának, egyet Áginak, egyet Piroskának, holnap meg viszem......

Készülnöm kellene már a foltvarró-táborba, hamarosan eljön az ideje! Anyagot is keresnem kéne, meg cipzárakat, meg.....Húúú mennyi varrnivalót terveztek ezek a lányok!! :o))))
2011. június 8., szerda

Apróságok ajándékba!

Az "anyaggyűjtögetőimnek" készítettem a múltkor a kitűzőket. Igen nagy sikere volt! Mind egy szálig gazdára leltek. Úgy örülök, hogy tetszettek!! :o))


Most élénkebb színű anyagokat vettem elő. Készült három pipacsos-kitűző, fekete gyöngybibékkel!No, meg egy csere-bere, kékvirágocska, egy nagy marék kék gombbért! A legújabb gyöngyszerzeményem került a közepére, persze, hogy ez is kék! :o))

ui: A harmadik gyík befejezve, de tartok egy kis pihenőt!!

2011. június 5., vasárnap

Ez egy dupla bejegyzés! Egy picit varrtam, meg sütöttem is!

Régen mutattam már valami varrósat. Hát ez is csak egy töredéke a jelenleg folyamatban lévőnek. Most egy nagy, mondhatnám "hatalmas " darabon ügyködöm.


Egy klassz, kézzel festett anyagra tettem szert, takaró lesz belőle a fiamnak. Ilyen gyíkok futkosnak körbe az anyagon, pontosabban nyolc!!!Na , aki tegnap látott volna! Elég mókás voltam! A padlóra kiterített anyagokat próbáltam eggyé varázsolni. Hátlap, flíz, felső anyag. A gyíkok futkostak, én meg négykézláb toporogtam köztük, egy doboznyi biztosítótűvel. Néhány kör után megelégeltem a térdeplést, meg a tűim is szinte mind elfogytak, még egy kis igazítás az ollóval. Aztán a 30 fokos "hidegben" betakaróztam, és elkezdtem a gyíkokat körbetűzni. Nem hiszem, hogy jól meggondoltam én ezt a tűzést, mert mindössze kettővel végeztem! Szóval van még akkor.... hány is????? Akkor még hol van a szegés??? Sok itt a kérdőjel!!


Na, ha kész lesz majd, egyben is mutatom!! (remélem nem kell sokat várni rá)Ma pihenésképpen a nagy varrogatás után túrósbatyut készítettem. Mostanában nem kényeztettem a családot sűrűn a kalácssütéssel. Ma az ebédfőzés közben megkelt a kenyérsütőgépben a tészta, utána csak megtöltöttem, és a muffinsütő-tepsikben szépen megsültek. Ilyen guszták lettek, és a reszelt citromhéjtól milyen illatosak is!! A recept egy korábbi bejegyzésemnél olvasható.