2011. szeptember 29., csütörtök

Fonalak és kendők bűvöletében!

A kötős-horgolós lányoknál a FB-on láttam egy kendőt, a neve: South Bay Shawlette!

Többen is horgolták már, a minta végtelenül egyszerű, viszont nagyon mutatós. Nekem is kellett egy ilyen! Nem egy gyors projekt, legalábbis nálam!! Igaz, csak esténként jutottam hozzá, hogy pár sort horgolhassak. Közel három hétig böködtem. alig vártam, hogy már a fonalam végére érjek. Tudom nagy divat most gyapjúból kötni, de ne becsüljük le a finom kis akril fonalacskát sem. Főleg, hogy már megvan, itt van, és csak arra várt, hogy kendő lehessen belőle. Ráadásul szép őszies, barnás színű.

Igaz, ezen a képen nem valós a színe, de a minta legalább látszik.


A méret már megfelelőnek találtatott, de még mindig volt a gombócból. A szélét be akartam valahogy fejezni, mert olyan kis csupaszkának találtam. Körben végighorgoltam egy kagylóhéjszerű hétpálcás mintával. A nyak vonalánál különösen szépen jött ki a kagylóminta (szerintem), talán a lelógó jobb sarkán látszik is.

Ez már kicsit jobb színű fotó, de itt meg a szellő lefújta! :o)





2011. szeptember 28., szerda

Virágok-virágok!

Ismét jelentkezem egy kis kihagyás után, élek, ha nem is virulok!!! Egy három hetes projekt foglalt le ennyire! Ezt majd a következő bejegyzésben mutatom is. Nem akartam félretenni, mert akkor úgy maradt volna. Persze apróságok azért voltak közben, de van bőven elmaradásom varrás-ügyileg!!!

Nem szaporítom tovább! Új anyagok kerültek a kezembe, ezekből készültek újabb virágkitűzők. Néhány apróbb virágocska után ezek most méretben kicsit nagyobbak, és színben is vannak újak. Természetesen kitűzőalapot varrtam rájuk, de ha valaki hajba szeretné, hajcsattra is varrhatóak.
Középen egy kísérleti darab, van finomítani való a technikán, de már ez is a lányom pulcsiján díszeleg! Pont ilyen nagyot akart, ezért próbálkoztam vele! :o)



Még jó, hogy lekattintottam néhány képet, mert már azóta néhány gazdára is lelt! :o)))))

2011. szeptember 12., hétfő

Még egyszer....!

Ezt a kiállítást még egyszer megnéztem!
Persze mindent lefotóztam, ha már a megnyitón nem sikerült.
A képek feltöltve az újakkal, itt megnézhetitek!
A kiállítás még 2011. szeptember 14-ig nyitva! :o)))




2011. szeptember 11., vasárnap

Megnyitón voltam!

Az Egri Folttündérek kiállításának megnyitóján voltam tegnap!
Néhány kép csak kedvcsinálónak, a többit is megnézhetitek, bár ez csak töredéke a kiállított daraboknak!
Így jár az, aki lemerült tartalék elemmel megy fotózni! :o((( Bár ma nincs nyitva a kiállítás, de szeptember 14-ig még visszamehetek! :o))







Azt meg majd elfelejtettem, hogy előtte közös varrás is volt. Ági egy japán hajtogatós tartót tanított nekünk. Papírból már megvan a technika, csak az anyagomból még nem akarja az igazságot. Has mégis összejön, majd mutatom! :o)

Posted by Picasa

2011. szeptember 7., szerda

Horgolt kendőt mutatok!

Egy újabb kendővel lettem készen! Most megint inkább fonal-faló vagyok.
Ebben az a jó, hogy nem kell kipakolni a fél szobát, hogy neki kezdjek. Hozom-viszem a kis vödröcskémet (abban van a fonalgombóc), ide ülök-oda ülök, és horgolgatom! :o)
Nem vagyok egy gyors horgoló, ráadásul a szegőnél kétszer is vissza kellett fejtenem. Ha nem figyelek, könnyen egy pálcával több, vagy kevesebb sikeredik. Aztán a következő sorban persze szembetűnik a tévesztés.
Szóval kész vagyok a kendővel, ennek örülök, holnap folytatom a Möbiusz-stólát, vagy valami mást???!!!





Az persze még titok, hogy kié lesz, mert mindent nem tarthatok meg magamnak!!!:o))


Posted by Picasa