2011. november 23., szerda

Kalóriamentes cukrok!

Végre ma varrtam! Nem is keveset!! Kihasználtam, hogy itthon lehettem. Persze ment a mosógép, ebédet is főztem, rendet raktam! Közben pedig szabtam-varrtam, és halkan zümmögött a varrógép is! :o)


Tavaly már varrtam hasonló szaloncukrokat. Most sötétkék alapon arany csillagosból, vajszínű alapon arany-és bordó csillagos anyagokból. Ezek csak mintának ültek a kosárba, van még belőle több is! :o)))
Garantáltan kalóriamentes szaloncukik, de nemcsak diétázóknak, ajándékba, ajándék-kísérőnek, dekorációnak is kiváló!! :o))


Na, mit is varrjak még karácsonyra????

2011. november 18., péntek

Elcsábultam!

Régen varrtam már valami publikusat, a varrógép sem zümmög mostanában annyit, mint illenék. Angyalokat, kicsi harangokat horgolgatok a rohamosan közelgő karácsonyi ünnepre. Kerül majd a fára, de ajándékba is!!
Aztán meg mi történik megint???? Beugrik az ember lánya munka után egy kis gyümölcsös joghurtért, tejfölért, felvágottért, stb. a L...-be. Tologatja a kocsiját, hogy mi is kell még! Aztán meglátja őt, őket, és csábul .... és én megadtam magam! Szóval teljesen elcsábultam!! Ennek nem tudtam ellenállni. Ugye akciós is, olcsóbb is, mint a szaküzletben, meg tű is van benne, amiből ugye sosem elég (mellesleg ilyen vastagságú tényleg nem volt eddig) . A segédtűk, meg a kötőtű is olcsóbb volt, mint máskor, így azok is jöttek velem haza. Ebből már megint nem lesz varrás, esetleg sapka, és sál, meg....! :o)))


Ezt csak az érti, aki hasonlóan, szenvedélyesen szereti bespájzolni az alapanyagokat!! Csak azt nem értem, miért nem árulnak időőőőt is az elkészítésükhöz?????

2011. november 7., hétfő

Könyvjelzők horgolva! Ajándékötlet karácsonyra is!!

Gyönyörű mintákat találtam! Az egyiket a FB-on, a másikat a neten!!
Egy-két este a tv mellett is elkészíthető, akár karácsonyi ajándéknak is.
A tulipánt egy kicsit továbbgondoltam, tettem rá rojtot, így azt hiszem megfelel könyvjelzőnek! :o)



A minta:




A szívecskés könyvjelző minta alapján készült. De én egy szívvel kevesebbet horgoltam, mert túl nagy lett volna! Így 6cm széles és 22 cm hosszú lett rojt nélkül!!


Van még néhány szép minta, így lesz még ilyen apróság!!

2011. november 4., péntek

Az ünnepre készülődök!

Tudom-tudom, már régen jelentkeztem!
Két kutyaruci varrása közt pedig nagyon készülök már a karácsonyra. Legalábbis horgolt díszekkel, egyenlőre! Egy seregnyi angyalkával már kész vagyok, bővült a választék harangocskákkal. Ezek a fodros szélűek tetszettek a legjobban a pár próba-horgolás közül.
Így ebből lett sorozat-horgolás!!



Egy szépséges hópehely-mintát kaptam, csak úgy, egy kedves ismerőstől, kipróbálásra!:o)
Ez is nagyon tetszik, hát ebből is csinálok jó párat!


Persze ezek a darabok még "lankadtak" kissé! Majd később keményítem őket is az angyalkák után! :o)
A két kutyaruha kész, de van még fázós kutyus a családban! Túró-turbó-Dundus, még egy kicsit várni kell a kutyakabátodra!!