2012. január 25., szerda

Sapik a Babócának!

Sapkákat horgolgatok, kötögetek!
Egy "kisemberkének" készítettem. Megy ez is a csomagjába, remélem hamar belenő!
Vékonyka fonalból, igaz négyszálasan kötöttem, tavaszra már jó lesz!
Pár sor passzé, majd simakötés a megfelelőnek ítélt magasságig. Egyenletesen elosztva kezdtem fogyasztani, a megmaradt szemeken pedig a szálat horgolótűvel áthúzva befejeztem. A szálat hosszabbra hagyjuk, mert ezzel varrjuk össze a sapka hátulját. Köthettem volna körbe is, de így egyszerűbb volt. A pom-pomba került egy kevés fehér fonal is. :o)

Ez még egy kicsit hűvösebb időre, igazi "manósapi" ! Copfmintával készült, bár a fotómodell kicsit jobban elfordulhatott volna, hogy látszódjon a minta! :o))


Az arcfelőli résznél kb. 26cm, a magassága kb. 13cm. Pár sort készítettem egy sima, egy fordított váltakozásával, passzéval. Ez elég rugalmas, és jól keretezi majd a fejecskéjét! A passzé után a csavart mintához 4 sima, 1 fordított szemre váltottam, a sor végét 4 simával fejeztem be.
A csavarást az 5. sornál kezdtem, egyszer az első két szemet előre, a másiknál pedig hátra teszem a póttűre. Lekötöm a következő két szemet, majd a póttűről visszateszem a két szemet, és azt kötöm le. De gyakorlott kötősök ezt már maguktól is tudják! :o))))
Lekötöm az utolsó sort, hosszú szálat hagyok, mert ezzel varrom össze a sapka hátulját. Zsinórt sodortam megkötőnek, és belefűztem!

2012. január 21., szombat

Nyakmelegítő és sapka!

Fázós vagyok! Mindig kell sál a nyakamba, és sapka a fejemre, ha hidegre fordul az idő!

A múltkor mutattam, hogy mire csábultam el a Lidl-ben! :o)
Két zacskó fonalacskából az egyik a lányomé lett. Két sapka és egy sál készült belőle. Persze amint kész lett, már vitte is. Ezt talán akkor tudom mutatni, ha legközelebb abban jön!! (és nem felejtem lefotózni) :o)))
Az én szettem ilyen lett. -A sapkám egy hagyományos csavart-mintás darab. A sál, akarom mondani nyakmelegítőm Ercsu- Jégvirág szettjének mintája alapján készült. Egy kicsit szélesebb lett, de a fonal és a tű vastagsága ezt eredményezte. Az ő sapka-mintája kicsit szellős lett volna nekem, de tavaszra még jó lehet! :o)Szóval nem bántam meg, hogy elcsábultam, jó vásár volt!!!:o)))


2012. január 8., vasárnap

Babaváró szett!

Ez az idei első bejegyzésem!
Többen már tudják, hogy hamarosan nagyi leszek! A karácsonyi szabadságom arra is használtam, hogy a kismamával együtt szétnéztünk a boltokban. Babakelengyét vásároltunk, a legszükségesebbek már megvannak.
Nem tudtam megállni, hogy legalább egy kis kardigánt, és egy manósapkát ne csináljak saját kezűleg. A kardigánhoz találtam egy újságot, ami segített a méretben, az ujja visszahajtható, ha egy kicsit nagyobb lenne a kelleténél. A sapi viszont a visszahajtható szélével, és a szalag lentebb fűzésével nagyobbítható lesz.
Segítségképpen ideteszem a méreteket, az újság szerint 0-3 hónapos korig felel meg.
Nekem remek útmutató volt, mert el vagyok már szokva az ilyen apróságoktól, bár az ujja szerintem el volt méretezve, ezt javítottam!!! :o))

A babavárószettet olyan szeretettel horgoltam, mint annak idején az én babáimnak. Aki már nagyi, biztosan érzi ezt az izgalommal teli várakozást. Ez egészen más, mint a szülővé válás. Ráadásul az első unoka, ezt megint tanulni kell!! Nehogy elrontsuk majd!