2013. január 26., szombat

Új év, új kezdet!


Az új esztendő mindig hoz valami újat, és szépet. Legalábbis ezt reméljük mindannyian. Ha nagyon szeretnénk ez így is kell, hogy legyen! :o)
Az én varrós kis életemben is kezdődik valami jó, és szép. Újra pathwork-tanfolyamra járok, és frissítgetem az eddig tanultakat, és vágyom az új ismeretekre is. Ezzel  még az is jár, hogy ismerősökre teszek szert. Olyanokkal töltök heti 3 órát, akiket szintén ez a tudásvágy, és az alkotás öröme tart össze. A tanfolyam befejezése után szeretnénk egy kis csoporthoz tartozni majd. Ami közös varrásokra ad majd lehetőséget, inspirál az egyéni munkálkodásra is.   
Hagyományos technikákkal kezdtünk, ami nekem mindig is kedves volt. Szeretek kézzel varrni, bár nem vagyok "varrógép" típus. Lassan varrok, de remélem, alaposan. Szeretem munka közben is nézegetni, hogyan alakulnak a dolgok.

A következő képekkel kedvet szeretnék csinálni azoknak a kedves olvasóknak, akik eddig nem mertek hozzáfogni. Egyszerű dolgok ezek, csak a trükkök, fogások teszik még nagyszerűbbé az alkotást. Hatszögből nagyi-négyzet, a négyzetekből a nagyi-blokk. A blokk applikálva az anyagra, flíz, és hátlapozás. Az egyik sarkába természetesen akasztó is kerüljön. Kész is az edényfogó! Lehet sorozatban gyártani az anyunak, a barátnőknek, a tesónak, a kolléganőknek......!! 

Leírásokat, tanácsokat most itt nem írok le, mert  "gugli a barátom". Rengeteg kép, és leírás kering a neten. Akár videókat is lelhetsz, ami segít lépésről-lépésre a varrásban. Természetesen szívesen segítek a hozzám fordulóknak.

 Az én edényfogóm ilyen lett! Ha elhiszitek nekem, kézzel körbetűztem, bár a pocsék fotón nem igazán látszik! (láthatatlan lett az öltésem :o)))) )


 
A második téma a drezdai tányér varrása. Mindjárt kettő is készült belőle. Egyszerű az elkészítése, gyorsvarrásos-technikával, sablon segítségével. Hamar látványos dekoráció készülhet vele. Nekem volt két darab indiai párnahuzatom, 100 % pamut, alul cipzárral záródik. Valamikor a párnabelső miatt vettem meg, két másik párnahuzathoz. Remek alapul szolgált most a két drezdai tányéromnak. Kézzel felvarrtam a kész blokkokat, és kb. 5mm-el a minta belső szélén körbe is tűztem. Szép, tavaszi hangulatú anyagocskából, vidám dekoráció ebben a szürke téli időben.    

 

2013. január 10., csütörtök

Nyakbavaló, nyakmelegítő! Vagyis sál helyett!

Egy rövidke bejegyzés azoknak, akik erre járnak, nézelődnek!
 Ismét egy kis horgolást tudok mutatni. Elkapott a möbiusz-láz engem is!
Esténként csak erre van már időm, és energiám. 
Az eredeti Möbiusz-stóla leírását itt találjátok meg.
Én egy olyan nyakbavaló változatot készítettem, amit  kétszer kell a nyak köré tekerni.

 A fonalakat természetesen szándékosan válogattam így. Csupa kék, kékebb, még kékebb.....! :o))) 
Öröm volt nézni a sok kékségemet!! :o))
Egy rövidebb változat is elkészült, de más színekkel, csak most a fények nem jók a fotózáshoz!