2013. február 25., hétfő

Gyorsvarrásos háromszögek felhasználva!








Újabb jelentkezésem a tanfolyamról. Haladunk ám gyorsan, mert a lányok ügyesek. A gyorsvarrásos háromszögek varrását tanultuk, ismételtük a tanfolyamon. Ezzel a technikával készültek ilyen alátétek. Ez az én darabom, a hétvégén varrtam készre. Bélelve, hátlapozva. Tűzzem, ne tűzzem?? Ez itt a kérdés! :o))




Apróságok a zacsiból!

Időnként nekiülök a rongyos-zsákjaimnak, fonalas-zacsijaimnak. Turkálok, válogatok  a maradék anyagokból, fonalakból, miből mi legyen. Nem megy kárba a legkisebb darab, vagy kis gombolyag sem. Mire is van szükség, mit lehet belőle kihozni. 

Így készült néhány apróság, maradék anyagdarabocskákból, kis gombolyag fonalakból. 
Pár darab papírzsebkendő-tartó. Náthás valaki??
15 db pzs fér bele, kéznél van, de az íróasztalfiókban, a táskában is jól elfér. Hoppá, egy már nem is került a fotóra, kinél is van?? Jaj, már tuuuudom! ♥
  
 
Kis horgolt tartó apróságoknak, a kicsi mobilnak. Az én telefonom legalábbis belefér, mert az volt a mérce. Kis szalagdísz, hogy csinosabb legyen.

  

 No, ezek is maradékokból, csupa konyhai hasznos darab. Én szeretem ezeket a fogókat, de alátétnek is praktikusak. Az egyik  bukléfonal, a másik  a "nem elég már semmire" kategória. A kis virágon még gondolkodom, de szerintem rávarrom az edényfogónak, alátétnek valóra.


Ezek a tartók szettben készültek. A nagyobbacska neszeszer, bélelve, cipzárral zárható. A kicsi szintén bélelve, pár darab zsepi pont elfér benne.

 A bélés világoszöld, mivel a fonal elég sötét, zöld csillámló szöszökkel. Ne legyen már olyan komoly!! Keskeny szalagot fűztem bele a csinosság kedvéért!  






2013. február 17., vasárnap

Kunyhó, és bírósági lépcső! Tanfolyamos tananyag nemcsak kezdőknek!



A tanfolyam következő leckéje ezek voltak. Ezek hagyományos technikák, ezekkel tanuljuk az alapokat.
A középső piros négyzet köré építkezünk mindkét blokknál. Az előre kiszabott csíkokat varrjuk a négyzet köré. 

Kunyhó!

Bírósági lépcső!

 
 A második blokkból készült egy mappa-borító. Lett egy csini mappám a gyűjteményem egy részének!
A blokkok felhasználásnak természetesen ezer módja, és helye lehet. :o))


2013. február 8., péntek

Szeretitek a csíkokat??

Ígértem, hogy a tanfolyami foglalkozás után ismét jelentkezem! 

Csíkokat varrtunk. Ilyen módon még nem csináltam a csíkvarrást, de élveztem. A forgatásoknál kicsit belekavarodtunk a  blokkokba, de a végeredmény  megérte. A 16 blokkot eggyé varrva kaptuk a neszeszer külső lapját. Flízzel és fehér anyaggal béleltük, cipzár is került bele. Csinos darab lett ugye?? Eddig fel se tűnt, hogy kék, pedig nem is én választottam az anyagot hozzá! :o)))) (köszi Katika)

2013. február 5., kedd

Jojós párna!


A múlt heti tanfolyami óráról még nem jeleztem a kedves olvasóimnak. Az oka egyszerű, kicsit lemaradtam a foglalkozáson, és a hétvégén fejeztem be a művemet. A hagyományos technikákat tanulják a többiek, de nekem sem árt feleleveníteni az ismereteimet. 
Jojós párna készült steppelt alapra. Szerettem, hogy magunk választhattuk ki az anyagokat a virágokhoz, és a levelekhez. Mindenki vágyik már a tavaszra, az üde színekre. Ha erre a párnára nézek, mindjárt kitavaszodik. A lila virágok mellé üde sárga,  és pink került, a világos zöldek pedig még csak frissítik az egészet. Lehet, hogy kicsit szokatlan tőlem ez a színválasztás, vagy én is változtam?? Mire véget ér a tanfolyam, lesz egy halom új párnám!! Úgyis untam már a régieket!:o)))


 
Jelentkezzem a következő foglalkozás után is????