2009. február 3., kedd

Kék virágok



Aki ismer, az tudja mennyire szeretem a kék színt. Colette írt már a színekről. Nekem nem igazán az jött ki, amit vártam. De most nem is ez a lényeg. Én már elmondhatom, hogy különféle korszakaim voltak, már ami a színeket illeti. A kék az volt, van, és szerintem mindig is lesz.

Olyan téli depis hangulatom van mostanában, vágyom már egy kis színre. Korábban varrtam meg az előző bejegyzésben már bemutatott keresztszemes képet is, most bekereteztem sárgával. Egy kis élénkítő szívemnek-lelkemnek, és szememnek.







A Párom lepett meg ezzel a kis kék virággal. Máris jobb lett a kedvem.


Elővettem egy kis gombolyag kék fonalat, és horgoltam pár virágot. Olyanok lettek, mint a nefelejcs virágai.



A kicsik átmérője 4 cm, a nagy 5 cm-es. A közepére pár szál sárga fonalból bibét öltögettem. Még nem találtam ki, hogy mire használjam föl. Vagy lehet, hogy mégis? Várom a tippeket!!


Azért röviden a leírás:


1. sor: 4 láncszemből gyűrűt kapcsolunk.


2. sor: A gyűrűbe két láncszem magasításnak, 11 félpálca(1 ráhajtást veszünk a tűre, beszúrunk az előző sor láncszemébe, most a gyűrűbe, és 1 hurkot veszünk fel; a tűn 3 hurok van; 1 ráhajtást áthúzunk a tűn levő 3 hurkon) a sor végén össszeöltjük az első pálcával.


3. sor: 4 láncszem magasításnak, 3 db kétráhajtásos pálca, amit csak félig hurkolunk le (2 ráhajtást veszünk a tűre, beszúrunk az előző sor 1. láncszemébe, 1 hurkot húzunk fel; 4 hurok van a tűn, amiből csak kettőt horgolunk le), a három félig lehorgolt pálcát egyszerre lehurkoljuk és lezárjuk a láncszemmel; leszúrunk a 3. láncszembe felhúzunk egy hurkot és a tűn lévőn áthúzzuk . Ezt ismételjük körben, és az első tövébe öltünk a sor végén. A szálat áthúzzuk , és a munka visszáján áthúzogatva eldolgozzuk. A közepébe sárga fonalból csillagalakban bibét varrunk.



7 megjegyzés:

leda írta...

Jaj, de szépek! Nagyon régen mutatott egy-két horgolásmintát a nagymamám, lehet, hogy a leírásod után újra előveszem a horgolótűket. Én táskát díszítenék ezekkel a gyönyörűségekkel. Te varrtál már táskát? Vagy csak nem mutattad?

Jucus írta...

Még horgolni is tudsz?!
Ha picit sötétebb kéket választasz a virágokhoz, akkor olyan, mint az élő, amit kaptál!:o)Nagyon ügyi vagy!

Kormica írta...

Nagyon szépek! Köszi a leírást, én is kipróbálom majd :)

Abile írta...

Milyen kedves a Férjed!! Nagyon szép a virág!

Silerika írta...

Léda!Nem varrtam még táskát,de ami késik...
Köszönöm lányok! Rajta,próbáljátok ki :)

Princi írta...

Szia! Nagyon örülök ennek a leírásnak, régóta keresek hasonlót, csak nem tudtam rajtuk eligazodni, nem értettem. Így világos minden. Nagyon szépek, ügyes vagy!

Silerika írta...

Princi! Örülök, hogy segítettem :)