2009. március 25., szerda

Ejtett vállú pulóver a lidl-es fonalból

Régen írtam már a blogomba, aminek több oka is volt, de ezeket most nem részletezem. A foltoskodást egy kicsit félretettem, mert elcsábítottak ezek a Jacquard nyomású fonalak. Többeteknél is láttam, úgyhogy nem én voltam az egyetlen. Érdekes volt kötni, soronként változtak a színek, és a minta. Az eredeti ötlet egy norvégmintás pulcsi alapján indult, persze norvégminta nélkül, csak a fazon hasonló hozzá. Olyan színes ez a fonal, már nem kellett több, csak a simakötés. A passzé 2 sima 2 fordított váltakozása. A méretet a sajátomhoz kellett igazítani, de alapjában segített a leírás. Ilyen lett az én ejtett vállú tarka-barka pulcsim.





Persze a szkennelés már megint nem megy, a segítőm meg már pihen. Olyan korán kel a "szentem". Ezért készítettem sebtiben néhány gyenge fotót az eredeti leírásról.
Nagygombolyagosok!! Aki még nem fogott hozzá, tájékoztatásul közlöm: az én "nemkis" méretemre éppen elég lett 1 gombolyag erre a pulcsira, két kis gubics maradt az összedolgozás után. Saját szálával szoktam összeállítani a részeket.






Elárulom, hogy van még ebből is 1 gombolyag, és van egy barnás változat is. Érdekel, az milyen lesz kötéskor, milyen effekt jön ki belőle. Elő a kötőtűkkel, és a gombolyagokkal!!



4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon jók a színei a pulcsinak! Van egy ilyen multikolor fonalam nekem is, egy nyakláncot horgoltam belőle. :)

Kormica írta...

Nagyon szép lett!
Nekem olyan kék-fehér van ebből a lidl-esből, de már bánom, hogy nem hozattam ilyet is, mint a tiéd :) No, majd legközelebb :)

Besiren írta...

Szia!
Nagyon jó lett a pulcsi!
Jó hogy írod a gombolyagot, én is méricskéltem mérlegen, hogy mennyi fogyott, mert még nem tudtam mi legyen a cél. A hátával kezdtem, aztán gondoltam meglátom a fonalat, hogy mellény legyen vagy pulóver?
Töredelmesen bevallom, nekem is van a másikból is.

Silerika írta...

Köszönöm a kedvességeteket! Szeretném látni, másnak milyen lesz :)