2009. április 18., szombat

Tanfolyamra fogok járni!

Nem vagyok már kezdő foltvarró, de a tudásom csak újságokból, magazinokból, esetleg könyvből ellesett ötletekből fakadtak. Az első takarók is úgy születtek, hogy a sok összegyűlt anyagmaradékot szerettem volna felhasználni. Nem szoktam kidobálni a hasznosítható dolgokat. Időnként előveszem, átnézegetem, miből mit lehetne készíteni. Így születnek az újabb dolgok ajándékba, vagy saját célra.
Mindig szerettem volna foltvarró-tanfolyamra, vagy varrókörbe járni, hogy tudásom, és technikámat csiszolgassam. A hobbymat ismerte egyik kolléganőm, ő hívta fel a figyelmemet egy reklámújság hirdetésére. Foltvarrócsoport tanfolyamot hirdetett, méghozzá számomra is elérhető helyen.

Jelentkeztem a tanfolyamra!!

Izgatottan készültem a megbeszélésre, melyen az időpontot és a részleteket egyeztettük. Szerencsére a hely számomra nem új, és még ismerőssel is találkoztam. Régi, volt kolléganőm csodálkozott rám az aulában. "Te is idejöttél?" Csodálkozásának az volt az alapja, hogy hűséges olvasója blogomnak. Szerintem azonban sok újat fogok ott tanulni, hisz sok technikát még csak hírből ismerek.

A készülődésben vettem észre, hogy az ollóimnak se tokja, se őre nincs. Ezért gyorsan kellett valamit kiötlenem, a hiányosság megoldására. Mivel két ollóra lesz szükségem, egy papírvágóra és egy szabóollóra az anyagok vágásához, ezért készítettem az előző bejegyzésben már megmutatott méhecskéset, és ezt a másikat is.

Na most már szusszanhatok egy kicsit, az ollóimat már őrzi két marcona, édes kis ollóőr!!




4 megjegyzés:

leda írta...

Nagyon szépeket készítettél megint! A tanfolyamról később is kérünk ám beszámolót! :)

Princi írta...

Milyen helyesek, aranyosak!

Mamis írta...

Ismét nagyon jókat alkottál!

Silerika írta...

Leda! Természetesen tudósítalak majd :)
Princi és Mamis! Köszönöm Nektek is :)