2009. május 16., szombat

Neszeszer 3.- és újabb anyagok!

A heti elfoglaltságomat jelzi, hogy csak apróságot készítettem. Ez az anyag csak úgy kínálta magát, hogy neszeszer szeretne lenni. Két fajta neszeszert ugyan már készítettem, de ez a fazon is nagyon tetszett.
Nagyon finom az anyag mintája, legalábbis nekem tetszik. A szendvicset kiszabtam az anyagból, a flízből és a hátlapból. A tűzés nem is lehetett más, mint a virágminta körvonalain végigfutó kézitűzés. Emiatt is haladtam vele olyan lassan. Vékonynak találtam a három réteget, ezért még tettem bele plusz bélést is.



Utána már csak a ferdepánt rávarrása, a cipzár bevarrása, és az oldalak összevarrása következett. Milyen jó, hogy már a ferdepántot is magam készítettem a tanfolyamon tanultak szerint.
Az egyik oldala ilyen:




Mutatom a másik oldalt is:







A pénteki tanfolyam előtt még volt egy órácskám. Kihasználtam anyagbeszerzésre, ezek lesznek a következő "nagymű" anyagai. Gyerektakarót kértek tőlem, ahhoz válogattam őket. Van még néhány anyagom a beszerzésből, de azok mosásra várnak, így lemaradtak a képről.






A tanfolyamról is röviden, hogy néhány olvasóm kívánsága is teljesítve legyen.


A drezdai tányért tűztük, kézitűzéssel. A művet kereteztük, de ebből is maradt itthonra, mert egy varrógép volt beállítva, 6 tanulónak. A jojósat már ma tűztem, de maradt holnapra is. A keretezést is be kell fejeznem mindkét munkán. Péntekre kész munkát szeretnék vinni, hogy tovább haladhassunk. Ha kész lesznek, majd mutathatom!!

9 megjegyzés:

leda írta...

De jó lett! Hajrá a takaróhoz! Úgy látom, fiúnak lesz! :) Meg tudnád mutatni, hogy a tanfolyamon hogy készítettétek a ferdepántot? Én már többféleképpen is próbálkoztam, de egy sem volt az igazi.

Silerika írta...

Leda, köszönöm! Jól látod,fiúnak készül, de kellene még hozzá valami mesefigurás anyag, de azt még keresnem kell. A ferdepánt leírását nehéz lenni így leírni, de találtam egy jó helyet, mi is így csináltuk:
http://www.folt-varras.hu/?do=1&sub=18&ssub=39

Abile írta...

Nagyon tetszik a neszeszer! Tényleg jó, hogy tudsz ferdepántot készíteni, így nem vagy kiszolgáltatva a boltban kapható színskálának! :o) Nehéz??

leda írta...

Köszönöm! Nincs vmi titka ennek a módszernek? Nekem sosem sikerült egyenletesre.
Sok szerencsét kívánok a gyerekmintás anyaghoz! Kevés a jó! Legalábbis én nem találtam, mikor kislánynak varrtam takarót. Jaj, de pesszimista vagyok ma! Ne haragudj! (De azért majd írd meg, ha sikerült szerezni! :))

Silerika írta...

Abile, örülök, hogy Neked is tetszik! A ferdepánt készítését az előző bejegyzésben lévő címen megnézheted!( Ha még nem ismerted volna ezt a technikát :) )
Leda! A szélességére gondolsz, hogy nem egyenletes? Hagyd egy kicsit szélesebbre a kívántnál, abból le lehet igazítani. Remélem, sikerül anyagot vennem hozzá :))

hildiko írta...

Silerika nagyon szép a neszeszer, gyönyörűen varrsz. A takaróhoz kellemesen harmonizáló szinű anyagokat választottál. Jó munkát kívánok hozzá!

Silerika írta...

Ildikó, örülök, hogy tetszenek :)

Névtelen írta...

sokat tanultam

Silerika írta...

Örülök, ha segítettem! :))