2009. június 27., szombat

Ronda, de finom!


Ez a piros, szőrös , ízletes valami, vajon mi lehet?És ez a ronda valami? ( Leginkább valami méretes hernyóhoz hasonlít.) Megkóstoltam, finom!
Mikor még egy kis faluban laktunk, gyakran ettem, ott még vannak ilyen fák.

Ugye milyen furcsaságok teremnek a sógornőmék kertjében. Ezeket tőle kaptuk.


15 megjegyzés:

Csilla írta...

A fölső leginkább málnának néz ki, a második az meg faeper, régen nekünk is volt az udvaron, ha még érik fekete lesz mint a szeder, talán még sötétebb színű.

helen írta...

Málna és faeper?:)

SILERIKA írta...

Csilla! Ügyes vagy, telitalálat.
A második valóban faeper, de ez egy fehér változata, sosem lesz fekete. Így is finom, édes.

SILERIKA írta...

Helen! A Te megfejtésed is helyes! Remekül felismerted mindkettőt. :)

Panti írta...

Én mindkettőt szeretem, de mifelénk, a faepret, azt szedernek hívják. Nagyanyámnak hatalmas fehér szederfája volt. Imádtuk.

Gabella írta...

A málna guszta, imádom! Ez az eper meg hiába hasonlít rá, nem szeretem, és ki is vágtuk az eperfát tavaly, nagyon sokat szemetelt!

Gabella írta...

Ja, nálunk az eperfán az a feketére érő eper volt. De ezt az összetételt, hogy faeper még nem hallottam. Bár ha azt mondják, eper, akkor meg a földieper ugrik be, ami ugye szamóca néven is fut, pedig ott se ugyanaz a kettő...

Kata írta...

Hmmm málna és eperfa fehér bogyója nyammi nyammi :-) Nálunk mindkettő van a telken.

SILERIKA írta...

Panti! Ugye milyen furcsa, hogy faeper, és máshol meg szedernek nevezik. Nekem is gyerekkorom emlékei időződnek fel, az én nagymamáméknál is volt.

SILERIKA írta...

Gabella! Köszöntelek az oldalamon! Milyen kár érte,nagyon ritka már ez a fa, bár nem őshonos faj, de a selyemhernyók imádják a levelét.Én meg a gyümölcsét szeretem. :)Ugye milyen érdekesek az elnevezések, az eper az szamóca, a faeper meg szeder is.Egyetértek, a málna nekem is kedvenc.

SILERIKA írta...

Kata! Nekem is jöhet mindkettő. Meg a cseresznye, meg a kajszibarack, meg a... :))Még azt hiszitek, hogy torkos vagyok, pedig ...

Jucus írta...

Imádom a málnát, legjobban a bokorról mindjárt a számba rakosgatni!:o) A másodikat pedig a szederfáról láttam potyogni - akkor az a faszeder?:o)

Kukkants be később hozzám!:o)

SILERIKA írta...

Jucus!Fincsi mindkettő. Akkor Nálatok a faeper a faszeder? :)

Lais Castro írta...

Very interesting pictures!

SILERIKA írta...

Lais! Tank you very much, delicate fruit :))