2009. augusztus 27., csütörtök

Az e heti apróságok!

A héten a befőzések voltak soron a házimunkák közül. Mivel itthon voltam, reggel hozzákezdtem, így délutánonként, és este jutott idő a varrogatásra is.
A heti cselekedeteim: 5 üveg lecsó, 11 üveg paradicsom. (annyi paradicsomunk termett, és annyit tettem el, hogy még 2 évre is elegendő lesz :)) )
Ma pedig tüskétlen-szedret tettem el. Ajándékba kaptam egy kolléganőmtől, kb. 2-2.5 kg-ot. A fagyasztóba is menekítettem el egy keveset, meg tettem félre egy kis csemegézni valót. A többiből dzsemet főztem, 7 ici-pici üveggel, mert ez nagy kincs.
Ezeket még nem tudom megmutatni, mert alszanak a dunsztban.
A varrományaimat viszont megmutatom. Ezek a neszeszerek készültek, és hozzávaló papírzsepi-tartók, az Évi-féle hajtogatós.
Erre a neszeszerre varrtam az Ildikótól vásárolt barna csipkéből. Szerintem ide ez illett a legjobban. A zsepitartókat pici szalagból hajtogatott rózsával, illetve szív-alakú gombbal díszítettem.A zöldmintás neszeszerre, és a tartókákra pici hajtogatott rózsákat varrtam. Ettől olyan romantikus lett.

7 megjegyzés:

Kovácsné Julcsi írta...

Nagyon szépek lettek!

Remélem sikerül elküldeni a kommentet :)

Abile írta...

Nagyon romantikus, kedves darabokat varrtál! A befőzéshez külön gratula! Ez nekem kimaradt - legalábbis eddig - az életemből! :o))

Edina írta...

Igazán szépek lettek! :)

Princi írta...

Nekem is tetszenek!

Kriszta írta...

Csatlakozom az előttem szólókhoz, nagyon szépeket varrtál megint :)

hildiko írta...

Erika ismét nagyon szépeket varrtál!
Külön örülök, hogy a tőlem vásárolt csipkét is rávarrtad, csodaszépek lettek!
Üdv: Ildikó

SILERIKA írta...

Óóóóó, mennyi kedves olvasóm! Köszönöm szépen mindenkinek a dícséreteket!
Abile! A befőzés nekem sem szórakozás, csak olyan mindent eltevő vagyok. Megterem a kertben, vagy kapom a hozzávalókat, esetleg olcsón hozzájutok. Télen meg olyan jó elővenni a kamrából! :D
Ildikó! Ez a barna színű csipke ide van kitalálva! :))