2009. november 30., hétfő

Játszóház az Advent jegyében!

Remélem nem unjátok még a beszámolóimat, de mást most úgysem mutathatok!
Jó sűrű volt a hétvégém, szombaton Mezőkövesden adventi varráson, kékfestő kiállításon, vasárnap játszóházi programon voltam.
A helyi általános iskola egyik osztálya, néhány szülő kisgyerekével, nagyszülő az unokájával jött el a Látogatóközpontunkba adventi koszorú készítésre, agyagozásra, krumlinyomdázásra, és varrásra.





A varrásra szívesen vállalkoztam, mert ez a szívemcsücske. A feladat új volt, mert a gyerekekkel még nem varrtam együtt. Szívesen ültek az asztalhoz, és varrtak velünk. Levendulazsákos angyalkákat készítettek. A meglepetés számomra az volt, hogy a fiúk is ott szorgoskodtak. Mindenki szeretett volna egy angyalkát készíteni.




Mindenki jól érezte magát, üres kézzel pedig senki sem ment haza. Sok szép koszorú, ajtódísz, egy csomó illatos angyalka készült a kis kezek által. Még én is jól éreztem magam, és végre valamit varrtam is!!

2 megjegyzés:

Cinkepiri írta...

Ez a kreatív játszóház nagyon gondolatébresztő!
Minden faluban lehetne ilyen...

Azok a kis angyalkák szép kis karácsonyfadíszek lehetnének bárhol! Nagyon tetszenek nekem.

Silerika írta...

Milyen igazad van!! Néhány ügyeskezű anyuka, vagy tanárnéni is meg tudja szervezni, a gyerekek meg olyan örömmel, lelkesen csinálják.Biztosan van olyan is, aki a hozzávalókat biztosítja.:o)
Az angyalkák nevében köszönöm! Jó ötlet:o)