2009. november 29., vasárnap

Kékfestő kiállítás Mezőkövesden!

A tegnapi Mezőkövesdi programom beszámolójából szándékosan kimaradt a Közösségi Házban bemutatott Kékfestő kiállítás. Szerintem megérdemel egy külön bejegyzést. Csodás darabok egytől-egyig a kiállított művek. Készítettem néhány fotót is, na ezért sem varrtam tegnap. :o))

Bár nem kékfestő, de azért megmutatom még a "mesetakaró"-t, amit az aulában lehetett megcsodálni. Minden blokkja külön-külön is egy mese.





Kedvcsinálónak a kiállításról csak néhány kép, a többit megnézhetitek itt.




Kékfestő – quilt keringő”, avagy Inspirációk magyar kékfestő anyagokra címmel nyílt foltvarró kiállítás a Közösségi Házban november 20-án.
A Matyó Foltvarró Klub által szervezett tárlaton megtekinthetőek Dolányi Anna iparművész és a pápai Textilmúzeum Alapítvány Kékfestő Múzeum által meghirdetett nemzetközi verseny 53 alkotása. A pályázatra külföldről és hazánk minden tájáról több mint 100 mű érkezett, amelynek a felét ez alkalommal Mezőkövesden a Közösségi Házban mutatják be. A tárlat megnyitón Hegedűsné Majnár Márta, a Közösségi Ház igazgatójának köszöntő gondolatai után a László Károly úti óvodások frappáns, témához illő előadását tekintették meg a megnyitó résztvevői. A rövid műsort követően Dolányi Anna, a Magyar Foltvarró Céh alapító elnöke nyitotta meg a kiállítást, aki beszédében kiemelte a kékfestő anyag megmunkálásának nehézségét, és a kiállított alkotások szépségét.
A tárlatot december 7-ig tekinthető meg a Közösségi Ház emeleti kiállítótermében.










Aki megteheti látogasson el a kiállításra, érdemes!!

5 megjegyzés:

Csandi írta...

Hu ezek nagyon szépek, leesett az álam:)))

Marvika írta...

Jujj az a mesetakaró ...

Jucus írta...

Végignézegettem a képeket, csodaszépek! Mennyi munka van ezekben a kézimunkákban is!

Cinkepiri írta...

Szia Silerika!

Nagyon örülök a programajánlódnak! Mezőkövesd itt van közel, pár kilométer. Jövő héten meg is nézem a kiállítást, hátha merítek belőle valami ötletet karácsonyra.

Silerika írta...

Lányok, szívesen osztottam meg Veletek ezt az élményemet is!!:o)
Cinkepiri, üdvözöllek az oldalamon! Jó nézelődést kívánok. :o)