2009. szeptember 25., péntek

Méhecske-tarsoly! Ja, és neszeszer is!!

A héten ezek a kis darabok lettek kész!
Egy újabb neszeszer, hiába most erre áll a kezem. Újítottam ( legalábbis magam számára), mert ez a flokon anyag egy kicsit nyúlós. Egyoldalas papírvetexre vasaltam, így már remekül lehet szabni, varrni. A sárga ferdepántot választottam, pedig először a feketéből akartam rávarrni. Ugye így sokkal vidámabb!?

A heti kész munkám még ez a méhecskés tarsoly. A leíráshoz az egri Folt-Tündérek közösvarrásán jutottunk hozzá. Tulajdonképpen a mintám katicabogaras volt, de a csíkos bársonyanyag darabka annyira méhecske akart lenni. Először ezt varrtam meg, de majd készül katicabogaras is. Olyan kis helyes (szerintem) lett.


Közben haladok, ha lassan is a kendővel, már a második chart-ot kötögetem, és talán már a minta is a kezemben van. A leírást csak ellenőrzésképpen nézem meg. De az sem szentségtörés, ha a minta után szabadon kötöm majd. Ha kész lesz, természetesen majd mutatom.

2009. szeptember 21., hétfő

Net-telenül, de azért vagyok!

Mint már nemrégen írtam, vacakol a netem! Lehet, hogy már nem bírom tovább, és holnap rájuk telefonálok. Sem olvasni, sem bejegyzést nem tudtam írni napok óta. Pedig annyira hiányoztok. De ha most is elszáll a bejegyzésem, akkor olyan csinálok, de olyat...Annyi minden történt a hétvégén is velem, velünk. A másodszülöttem, a fiam szeptember 16-án 23 éves lett. Az ünneplést a hétvégére tettük. Nagy hohohorgász lévén halászlét készített a vendégeinek. Szabadtűzön, bográcsban. Azt állítják jó lett, hát én nem vagyok oda ezekért a folyami halacskákért, esetleg ponyszelet rántva jöhet. Az illatát nem tudom átküldeni, csak a látványért tettem ide a képet.

Én főztem azért a többieknek tyúkocskából levest, meg a többi finomságot.

Az ebéd utáni testmozgás, a tavunk körüli séta is megvolt. Itt az én Apukám vizslatja a vizet, de nem áruljuk el, hogy feltettem a képét, mert azt nem szereti, pedig úgysem sok látszik belőle. Mielőtt valakinek feltűnne, a diószedéstől feketék az ujjai.

Ezt a mellényt pedig én követtem el. Lidl-es fonalból már régebben elkezdtem. Szerettem volna befejezni, mert hűvösek a reggelek, és az esték is. Jó felvenni ezt a meleg kis holmit. Elég mókás lett a csíkoktól, és a színek váltakozásától.
A varrógépet eltettem egy kis időre, de nem olyan sokáig remélem. Varrnivalóm, és ötleteim azért vannak, csak szeretek mást is csinálni.


Ebből a pamutgombócból reményeim szerint kendő lesz majd. Julcsitól kaptam ezeket a gyönyörű színű moher fonalakat. Igaz, hogy már többször visszabontottam, mert mindig megzavart valaki a számolásban. Addig, míg rá nem érzek a mintára, előfordul néha. Úgysem nyugszom, míg meg nem kötöm.
Közben meg pihenésképpen varrok majd. Ida13 együttvarrásával is el vagyok maradva. Bocsi, de igyekszem majd pótolni.
Remélem ez a bejegyzés most itt marad. :))

2009. szeptember 15., kedd

Szalaghímzéses neszeszerek!

Teljesen beleszerettem a szalaghímzésbe. Megleptem magam néhány szalagtekerccsel, bár nem kaptam minden színből, amit szerettem volna. Na, de ezekkel a színekkel is jól elvagyok. Most neszeszereken alkalmazom a technikát. Mutatós, és elég gyorsan látszik a végeredmény.
Szerettem ezt az anyagot, bár kevéske volt belőle, de még kettő neszi éppen kitelt. Jól látjátok, mert az előző szetthez hasonlót varrtam, azt névnapi ajándékként kapta budapesti Marcsi barátném. A múlt héten adtam át, mert egy közös értekezlet miatt találkoztunk. Remélem a táskájában "laknak" már.


Néhány dolog miatt meg bosszús vagyok!! Napokra beragadt a számlálom. Nem idegeskedünk, csillapítottam magam. Volt már hasonló, és valóban úgy tűnik, megjavult. A netszolgáltatóm is bosszant mostanában. Olyan lassú, hogy a kapcsolat mindig megszakad. Nem tudlak Benneteket olvasni, bejegyzést feltölteni délután, és kora este, amikor szeretnék. Ha meg sikerül, ráragad egy reklámoldal a blogokra. Na, de most úgy tűnik, igaz este 11 elmúlt, sikerül. Hát valóban ez már nem a csúcsidő, meg úgysem tudok még aludni. Varrni meg már ilyenkor nem illik, mert vannak még itt, aki meg tud. :)

2009. szeptember 8., kedd

Neszeszer szalagrózsákkal!

Mostanában nem nagyon haladok semmivel. A nátha is levert egy kicsit. Szerencsére már a nehezén túl vagyok, a torkom sem fáj már annyira, a közérzetem azonban még nem a régi.
De lehet, hogy mindennek a hirtelen beköszöntött hűvős idő az oka??
Befejezés előtt a barnás színű Lidl-es mellényem, esténként bökögetem egy kicsit. Már hűvösebbre fordult az idő, és hasznát venném. Nem mintha nem lenne másik mellényem, de mégis.
Belekezdtem egy gyönyörűséges kendő kötésébe. Egyenlőre többet bontottam, mint amennyit haladtam. Számolni kell a mintát, és bizony ahányszor megzavartak valamivel, annyiszor rontottam. Na a panaszkodásból már ez is sok volt. :))
Most ezt a neszeszert, és papírzsebkendő tartót készítettem el. Szalagrózsákkal díszítettem, aranysárga ferdepánttal szegtem. Ettől olyan alkalmi jellegű lett, de a mindennapi női táskában is megtalálja a helyét. Ezzel legalább kész vagyok!


2009. szeptember 3., csütörtök

Horoszkópok 2. rész

Befejeztem a kis horoszkópos minták második részének kivarrását. Már csak az összedolgozás következne egy egésszé. Még gondolkodom rajta, hogy milyen keretbe foglaljam!

Az első részt megnézhetitek itt!Az előző képet lecseréltem, ez egy fokkal jobb lett, mint az előző. A fotózás még nem megy annyira, de igyekszem! :))

Csak azt tudnám, hogy a kollázsról a ráírt feliratok hová tűnnek el?? Az albumban rajta vannak a képen, ha feltöltöm a bejegyzéshez, eltünik. Valaki írjon már, hogy csináljam! Köszönöm előre is.:)