2010. április 9., péntek

Szombati program!

Kezdő Madarászok Napja

Április 10. (szombat), 9.30 óra

Közösségi program
a felsőtárkányi Nyugati Kapu Oktató- és Látogatóközpontban

Április 10-én, szombaton 9.30 órától madárismereti programra invitáljuk a Madárbarátokat:
Ébredező, itt a tavasz! Éled a természet, az eddig alvó rügyek is kipattannak, lábunk előtt a barna avart felváltja a zöld aljnövényzet, finom virágillat terjeng a széllel, miközben vonuló madaraink lassan-lassan visszatérnek. Egyre többet és melegebben süt a nap, csalogatólag hat a madarakra is, már egyre több hallatja hangját, bújik elő, szemünket, lelkünket örvendeztetve meg.

A hétvégi program alatt lesz kinti és benti foglalkozás is: madárgyűrűzés, madárhatározás kézben és terepen, vetítéses előadás a kora tavaszi madárfajokról és a gyakran hallható madárhangokról. Az ügyesebb kezűek filcmadarat, varrogathatnak, papírból szélforgót vagdoshatnak; a kinti foglalkozást választók pedig énekeseink fészkelő helyéül odúkat készíthetnek.

Helyszín: a felsőtárkányi Nyugati Kapu Oktató- és Látogatóközpont (Ifjúság u. 34/1.).
Időtartam: kb. 4,5-5 óra.
Jelentkezés: április 9-ig. Érd. BNPI: Bíró Barbara, E-mail: biro@bnp.kvvm.hu, tel.: (+3630) 349-5694, MME Bükki helyi csoport: Rausz Rita E-mail: bukk@mme.hu, (+3630) 518-6113.
A kézműveskedések részvételi díja: 2000 Ft/odú, 300 Ft/filcmadár.
Szervezők: Magyar Madártani Egyesület Bükki helyi csoport, Bükki Nemzeti Park Igazgatóság.A programra szeretettel várjuk a madarakat szerető családokat, gyerekeket, és minden madárbarátot!


Ez lesz az én szombati programom, és ilyen madárkákat fogunk varrni. Az én kék madaram, ugye senki sem csodálkozik már ezeken a színeken. A háttér a monitorom, mert most éppen oda szállt le. :o)

Az ötletet Colette oldalán találtam, áldását adta a sokszorosításhoz, köszönet érte!! :o))Majd beszámolok a gyerekek munkáiról is, csak az időjárás legyen kegyes hozzánk! :o)4 megjegyzés:

colette írta...

Nagyon helyes lett, és köszönöm, hogy megemlítettél:-)

Csandi írta...

Erika az lenne meglepő , ha nem kék lenne:)))))))))))

Silerika írta...

Colette! A filces ötlet a Tiéd, hát így természetes. Köszönet neked jár érte!:o)
Csandi! Ugye semmi furcsa, hogy kék madárka kerül ki a tűm alól?! A Te narancs-bordód ma útnak eredt.:o)

Csandi írta...

Köszi, köszi, köszönöm:)))