2010. június 13., vasárnap

Rózsák maradék fonalakból is!

Teljesen elvesztem, ugye??
Elfoglalt a sok teendőm, de azért bütykölgetek ám!!



A múltkorában kapott ajándékfonalak rendezgetésével nagyjából végeztem. Egy fél zsáknyi gombócot szétválogattam először alapszínek szerint. Tudjátok kék, piros, barna, fehér, fekete.... Ami pedig orsón volt legombolyítottam. Az ici-pici gombóckákból lehet ilyen rózsákat is horgolni, de a többi felhasználására is találtam sok remek ötletet. Ezekből majd mutatok néhányat, mert vettem kötős könyveket.
A rózsa horgolását láttam valahol, de emlékezetből csináltam. Készítettem pár darabot, de lesz még más színből is. Gombóc is van még! :o))







Gyorsan lefirkáltam valami leírásfélét, de ha nem sikerül, szóljatok!



















1. sor 30 láncszem
2. sor 4 láncszem magasításnak + 1 láncszem, 1 kétráhajtásos pálca a 6. láncszembe, *a következő láncszem kimarad, a következőbe 1 kétráhajtásos pálca 1 láncszem 1 kétráhajtásos pálca*
3. sor 4 láncszem magasításnak, ugyanebbe a pálcába 1 kétráhajtásos pálca 2 láncszem, a következő pálcába 2 kétráhajtásos pálca
4. sor minden pálcára 1 kétráhajtásos pálca, az ívekbe 5 kétráhajtásos pálca.


A horgolt, fodrozódó szalagot összetekergetjük, és a fonállal összeöltögetjük, hogy megtartsa a formáját. Horgoljunk hozzá zöld levélkét, és öltsük ezt is a rózsánkhoz.
Kaphat kitűzőalapot, vagy biztosítótűt, és már hordhatjuk is!!!




5 megjegyzés:

Csandi írta...

Varázsló:))))

Edina írta...

Örülök, hogy jelentkeztél, épp ma gondoltam rád :)) Rég nem adtál életjelt magadról, már azt hittem gond van! Mostanában én is ritkábban jutok gép közelébe, akkor is inkább olvasó üzemmódban vagyok :)
Nagyon helyesek a rózsáid, köszi a leírást hozzájuk! :)

Silerika írta...

Csandi! De aranyos vagy, csiribi-csiribá! :o))
Edina! Kedves, hogy eszedbe jutottam! Akkor azért csuklottam ma?? :o))Volt egy kis szemgyulladásom is az igaz, és pihentetnem kellett!varrni még most sem varrok.:o( Szívesen adom közzé, hátha valaki kipróbálja! :o))

Judit írta...

köszi a leírást, most tanulok horgolni, hamarosan ez is menni fog szerintem.

Silerika írta...

Ó, de örülök, hogy valakinek segítettem!! :o))