2011. szeptember 29., csütörtök

Fonalak és kendők bűvöletében!

A kötős-horgolós lányoknál a FB-on láttam egy kendőt, a neve: South Bay Shawlette!

Többen is horgolták már, a minta végtelenül egyszerű, viszont nagyon mutatós. Nekem is kellett egy ilyen! Nem egy gyors projekt, legalábbis nálam!! Igaz, csak esténként jutottam hozzá, hogy pár sort horgolhassak. Közel három hétig böködtem. alig vártam, hogy már a fonalam végére érjek. Tudom nagy divat most gyapjúból kötni, de ne becsüljük le a finom kis akril fonalacskát sem. Főleg, hogy már megvan, itt van, és csak arra várt, hogy kendő lehessen belőle. Ráadásul szép őszies, barnás színű.

Igaz, ezen a képen nem valós a színe, de a minta legalább látszik.


A méret már megfelelőnek találtatott, de még mindig volt a gombócból. A szélét be akartam valahogy fejezni, mert olyan kis csupaszkának találtam. Körben végighorgoltam egy kagylóhéjszerű hétpálcás mintával. A nyak vonalánál különösen szépen jött ki a kagylóminta (szerintem), talán a lelógó jobb sarkán látszik is.

Ez már kicsit jobb színű fotó, de itt meg a szellő lefújta! :o)





8 megjegyzés:

Ilona írta...

Nagyon szép lett. És a színe is gyönyörű.

Abile írta...

Gyönyörű a színe, a mintája! Nagyon ügyes vagy!

Silerika írta...

Köszönöm szépen drágáim! :o)

Irenka írta...

Nagyon tetszik ebben a színben is!

Silerika írta...

Köszönöm Irenka! :o)

Pálfalvi Zsuzsa írta...

Csodás a kendő Erika! Mennyire nehéz a mintája mondjuk egy nem annyira gyakorlott horgolónak?(mielőtt még átnéztem volna a mintát:))

Pálfalvi Zsuzsa írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Silerika írta...

Zsuzsa! Szerintem a rajz alapján el lehet igazodni a mintán. A nyak vonalánál kell kezdeni, ha mégsem boldogul valaki, könnyen visszafejthető! De miért ne menne?? :o)))