2012. január 8., vasárnap

Babaváró szett!

Ez az idei első bejegyzésem!
Többen már tudják, hogy hamarosan nagyi leszek! A karácsonyi szabadságom arra is használtam, hogy a kismamával együtt szétnéztünk a boltokban. Babakelengyét vásároltunk, a legszükségesebbek már megvannak.
Nem tudtam megállni, hogy legalább egy kis kardigánt, és egy manósapkát ne csináljak saját kezűleg. A kardigánhoz találtam egy újságot, ami segített a méretben, az ujja visszahajtható, ha egy kicsit nagyobb lenne a kelleténél. A sapi viszont a visszahajtható szélével, és a szalag lentebb fűzésével nagyobbítható lesz.




Segítségképpen ideteszem a méreteket, az újság szerint 0-3 hónapos korig felel meg.
Nekem remek útmutató volt, mert el vagyok már szokva az ilyen apróságoktól, bár az ujja szerintem el volt méretezve, ezt javítottam!!! :o))

A babavárószettet olyan szeretettel horgoltam, mint annak idején az én babáimnak. Aki már nagyi, biztosan érzi ezt az izgalommal teli várakozást. Ez egészen más, mint a szülővé válás. Ráadásul az első unoka, ezt megint tanulni kell!! Nehogy elrontsuk majd!



5 megjegyzés:

Mariska írta...

Nyugodt lehetsz, menni fog a nagyiskodás, sok örömöd lesz, én már 4. éve gyakorlom és nem lehet megunni!
Aranyos ez a kis kabátka. Talán kisfiú lesz?
(a szalagról és gombokról gondolom)

leda írta...

Jaj, de jó! Igazán szép lett! És az a sok szeretet, ami nem csak az elkészült szettből, de a szavaidból is árad...! Csudajó dolga lesz a Kislegénynek! :)

Silerika írta...

Mariska köszönöm! Jól látod, fiúcska lesz, és nem a kék-mániám miatt kerültek rá a kék gombok, és a szalag! ♥
Leda, köszönöm!Tényleg, még mennyi mindent meg kell(♥♥) varrjak még. Matracvédő-huzat, zsebes tároló a kiságyra, lepedőszegés,.....!! No, és mennyi kééééket varrhatok!:o))

Névtelen írta...

Nagyon jó lett! E. M.

Kamilla írta...

Tetszik a babaholmi. És végre valaki feltette mellé a méreteket is:):):)
Tudsz abban segíteni, hogy egy újszülöttnek kb. hány centis lehet a lába, illetve mekkora cipőcskét kellene készíteni neki? Mostanság fog világra jönni egy kicsi lányka és neki horgolt cipőcskét szeretnék ajándékozni. Viszont nem találtam méretekre utaló megjegyzéseket.
Ha tudsz, kérlek segíts!!!
Üdv.KamillaMamilla