2012. április 29., vasárnap

Diós csiga (a családváró) süti!

Vártam a gyerekeket a szokásos vasárnapi vizitre. Persze jött a drága unokám is Zalán! Bár ő ebből még nem eszik, de a nagyok szeretik a sütiket. A diósat is kedvelik, ezért most ilyen készült. Pár napig eláll (elállna) a dobozban. Másik változat a dió helyett kókuszreszelékkel készül. Aki nem ismeri, próbálja ki a sütését!




Hozzávalók: 40 dkg liszt, 20 dkg margarin, 4 tojássárgája (nekem nagy tojáskáim voltak a saját tyúkjainktól valók, ezért 3 elég volt), 3 dkg élesztő, kb. 1 dl tej, csipet só, pici cukor.
Az élesztőt feloldjuk a langyos tejben pici cukorral. A lisztet és a margarint elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, és az élesztős tejet, a csipet sót. Összedolgozzuk, 3 részre osztjuk.
A töltelékhez: A tojások fehérje habbá verve, hozzáadunk 25 dkg kristálycukrot, és 20 dkg darált diót ( vagy dió helyett kókuszreszeléket).

A  tésztacipókat egyenként vékonyra nyújtjuk téglalap alakúra.A diós-habos-cukros töltelék 1/3-ad részét a tésztára kenjük, feltekerjük, karikákra vágjuk. Laposan sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és sütjük. Tálaláskor pici porcukorral megszórjuk. Jó étvágyat!!

Estére egy darab se maradt!:o))) 

3 megjegyzés:

Csandi írta...

Anyukám szerint az a jó, hanem marad, mert az azt jelenti, hogy nagyon jól sikerült!:)) Guszta nagyon:) Nyami!:))

Silerika írta...

Nem lehetett rossz, mert estére mind elfogyott!:o)

nana56 írta...

Én eddig csak a kókuszos változatot ismertem, de kipróbálom a diósat is.