2012. június 2., szombat

Edényfogók ajándékba!

Varrogattam végre egy keveset. Ajándékba készítettem néhány edényfogót. Az első változat egyszerűbb, akár kezdő hobbivarrónő is megcsinálja!Egy darab edényfogó elkészítéséhez két darab,  kb.22 x 22cm nagyságú anyagra, és egy ugyanilyen nagyságú, vastagabb flízre (vlízre) van szükség. Az akasztóhoz pedig egy 5 x 17 cm anyagra. 
Elkészítettem először az akasztót. A hosszabbik oldal két szélét, kb.5 mm-t behajtottam, lekörmöltem, és a két szélt összeigazítva, félbehajtottam. Végiggépeltem a szélétől 2mm-re.
A két négyzet alakú anyagot színükkel összefordítottam, alulra tettem a flízt. A három réteget összetűztem gombostűkkel. Az egyik saroknál becsúsztattam a félbehajtott akasztót a hurkos felével befelé. Körbevarrtam a négyzetet talpszélesen, de  közben 7 cm-t kihagytam a kifordításhoz. Varrás után a sarkok hegyes végét levágtam ollóval, hogy a kifordítás után szépen álljon. A nyíláson át kifordítottam, a sarkokat eligazgattam. A nyitva hagyott részen a széleket összeillesztve, a nyílást apró, láthatatlan öltésekkel bevarrtam. 
Bár az anyag elég színes, és mintás is, de mégse legyen olyan egyszerű!! Az egyik oldalra illanó filccel egy virágot rajzoltam, és a kontúr mentén letűztem. Csini darabok lettek, remélem majd tetszik a meglepi!! :o))    


A második változat elkészítése kicsit bonyolultabb volt. Az almás rátét még a "Szöszmötölő Baráti Társaság" egyik foglalkozásának volt a témája. Megmutattam a lányoknak, ahogy én csinálom. Kétoldalas ragasztófátyollal, kézi applikációval készült az alap. Mivel kicsinek találtam az alapot méretre igazítás után, kapott egy keretet. Hátlapoztam, közé  flízt is tettem, és ki ne hagyjam az akasztót.
Nem maradhat el a kézi tűzés sem, az alma körül, és a keret mellett is.  
     
 Jaaaaj, ebbe valaki beleharapott??? 
:o))))


Hátat fordítottak, hogy a hátlap, és a tűzés is látható legyen! :o)


Itt valóságosabbak a színek, mint az előző fotókon. Ketten, párban!!


4 megjegyzés:

Szilvácska írta...

Nagyon jól néznek ki.

Mamis írta...

Jók lettek.

Silerika írta...

Szilvácska, köszönöm! :o)
Mamis, köszönöm! Jól esett kicsit varrni! :o)

Névtelen írta...

Klasszak, jópofák, szépek! :-) EM