2012. szeptember 5., szerda

Seprű-technika, de nem a takarításhoz!

Megint horgoltam! Valahogy a varrás nem megy mostanában. Elő kellene venni a gépet, meg kipakolni, meg....Szóval lábamat felpolcozva, megint csak horgolásra adtam a fejem. 
Számomra új volt ez a technika. Kísérletezgető révén minden újat szeretek kipróbálni. Szóval nem takarításról, hanem egy horgolás fajtáról van szó. Ezt hívják seprű-technikának. A neten találtam hozzá remek videót. Nem ismertetem részletesen, akit érdekel, úgyis rákeres a neten.   
Pár sor begyakorlás után már elég haladós a munka. Két-három esti tévézés alatt kész is lehet egy remek sál.


Csak pár tanács saját tapasztalatból, ha valaki kedvet kap a seprűhorgoláshoz!
Először megfelelő vastagságú tű ( az egyik videó szerint) hiányában , fakanál nyelével próbálkoztam. Na, ez nem vált be. Sűrű textúrát, durva felületet adott. Egyáltalán nem sálnak való lett. Persze két esti munkát fejtettem vissza. Egy másik változat szerint, műanyag vonalzóra hurkolta a fonalat. Ez meg nekem nem tetszett. Viszont ötletet adott. Kartonpapírból vágtam egy kb. 8 cm széles 20 cm hosszú csíkot, amit hosszában kettéhajtottam. A hajtott szélt alulra igazítva használtam, így a szál sem akadozott a papírcsíkba hurkolás közben. Igaz a végére a papír kicsit lestapálódott, de ki bánja. A sál végéig kitartott! :o)) 

4 megjegyzés:

Csandi írta...

Úristen Erika!!!!!!! Hihetetlen vagy :))))))

Silerika írta...

Andika! :o))

Névtelen írta...

Szia Erika!
Nagyon jó lett a sál,én is meghorgolóm,légyszives irdd le,hol találtál rá!A varrásal én is úgy vagyok,hogy ha fáj a lábam akor nem tudok varrni,és akor jön a hotgolás vagy hímzés.Lábakat föl és lehet kézimunkázni.Puszi:Gabi

Silerika írta...

Szia Gabi! A google keresőjébe írd be "seprű technika" kifejezést, és ott találsz videót róla! :o))