2013. augusztus 7., szerda

Összefoglaló a táborról! Felsőtárkány 2013.08.01-03.

Ismét Felsőtárkányban tartotta az idei táborát az Egri Kolping Foltvarró Csoport! 
Tavasz óta készültem rá, hiszen itt lakom, és ezt a remek alkalmat nem szabad kihagynom. Utazgatni táborokba sajnos nincs időm. Szerencsére itt is mindig tanulhatok újat, mert ötletekben nincs hiány.
Az első napon takaró, falikép, vagy párna készítéséhez kaptunk újszerű ötletet a részegember lépései-blokk felhasználására. Ez a mintadarab, az ötletgazdáé, az egyik csoporttagé, Marikáé.


A kelta-technika elsőre kissé bonyolultnak tűnt. Nagy figyelmet, és pontosságot igényel, de mutatós darabok készíthetők vele. Ez egy táborban készült szép darab.


A második napon táskavarrás következett Györgyike irányításával. Táskából sosincs elég egy nő szekrényében! Hullámvarrás az alapja, hajtogatott virág a dísze. Az albumban találtok még más technikákkal díszítetteket is. A lányok leleményessége határtalan volt. Sokan készre varrták a saját táskájukat, mert hosszú volt a délután, és az este is! :o))


Délután Zsóka irányításával kipróbálhattuk a textilfestés különféle módjait. A habos-technikával készített egyik darabom ilyen lett. Van még mit tanulnom erről is!



A harmadik napon papírra ( vetex-fátyolra) varrtunk. Ez a Laura-féle mintadarab. Apró fecnik felhasználási módja. Gyönyörű munkáiról készült pár fotó, az albumban láthatjátok azokat is. 
Sajnos nem sikerült befejeznem ezt sem.


Tartalmas napok voltak, tanultunk, varrtunk, és jókat beszélgettünk ismerősökkel, és új barátokra is leltünk. Én legalábbis új ismerősökre leltem, mire képes az internet! Persze jó volt személyesen is találkozni, ugye Marikám! Az album képeit itt megnézhetitek.


2 megjegyzés:

Csandi írta...

Micsoda munkák!

Silerika írta...

Köszi!Ügyesek a lányok, én csak tanulhatok tőlük!