2013. november 2., szombat

Hangolódom az ünnepre!

Lassacskán mégiscsak elkezdem a készülődést a karácsonyi ünnepekre, ajándékok készítésére!

A szakkör is segít ebben, mert ötleteket kapunk,segítséget az elkészítésükhöz. Tapasztalt vezetőnk szívesen mutat új dolgokat, fogásokat. Annyi mindent nem tudunk még, közös varrásokra  nem igazán tudunk elmenni. Tanulni viszont olyan jó!!!
A kis terítő sablonját 4 féle méretben is megkaptuk. Az enyém egy asztalközépnek megfelelő, kb 50 x 50 cm méretű lett. Adventi koszorú kerül majd a közepére. Az alap fehér lepedővászon, a cikkek a tavalyi varrogatásaim maradékaiból.  :o) Közben szereztem néhány gombóc horgolócérnát is. Kedvem lett egy kis horgoláshoz. Keresgéltem a neten, és ezt a hópehelymintát Katánál találtam, sok másik mellett. Ez tetszett a legjobban, ezért ebből készítettem párat. Mire ezeket a sorokat írom, már van belőle több is. Keményítem majd, és akasztó is kerül majd rájuk.
Szép díszei lehetnek majd a fenyőfának, néhány horgolt angyalka mellett.


A tavalyi karácsonyi anyagaimat válogattam, és ezeket találtam összeillőnek egy újabb kis terítő varrásához. Arany csillagos kéket, és pirosat, meg ezt a bordó apró csillagos-aranyos kacskaringósat. 
Az alap egy szép, magában csíkos damaszt anyagból van. Ezt még Csanditól kaptam anno. Mikor is??? (köszi :o)) )


Ui.: Kinek is varrjak még ilyen kis terítőt?? Számba kell venni az anyagkészletemet, mert a kis csillagos már elfogyott, de van másik......!

Nincsenek megjegyzések: