2009. március 6., péntek

Kötött kendő! Laminariácska

Van egy tizenéves horgolt kendőm. Már se nem divatos, se nem új. Na azért nem dobom ám ki, mert nem vagyok olyan, meg különben is jó hasznát veszem mostanában. Ercsu kötött kendőibe nem lehetett nem beleszeretni. Volt két gombolyag fonalam, olyan elfekvő készlet volt a kolléganőmnél, nekem adta felhasználásra. Törtem a fejem, de már a sapka és sál szezonja lejár, legalábbis remélem eljön végre a tavasz. Ideje egy újabb kendőt készíteni.

Ercsu leírását követve, és a jó magyarázatok segítségével hozzákezdtem. Nem tudtam megmutathatom-e, mert a fonalam vészesen fogyott, és bizony ez csak egy kendőcskére lett elég. Azért meg vagyok elégedve vele, hiszen a kendő minden mintából lekötöttem egyet-egyet. Már azt is kigondoltam, kinek ajándékozom majd. Az eredeti minta itt.







Ebből a készenléti állapotból még nem látszott, hogy kendő lesz. Most már bátrabban neki lehetne kezdeni egy nagyobb kendőnek is, de a terveim már így is felborultak. Hát ez van, mint mindig.


6 megjegyzés:

Mamis írta...

nagyon jó lett,szép kellemes a színe.
Ja, és gratulálni szeretnék a "szerzett" ajándékaidnak-egyik szebb mint a másik!

ercsu27 írta...

Már alig vártam, hogy mutasd!
Klassz lett, ügyes vagy!

Abile írta...

Húúúú, de ügyes vagy! Micsoda gyönyörű mintát kötöttél!

Silerika írta...

Mamis! Igyekszem majd valamivel meghálálni.:-)
Köszönöm lányok, de ez csak kistestvére az eredetinek. Örülök, hogy tetszik.

Mamis írta...

Szerintem most igen "elbeszélünk" egymás mellett!Én a teás dobozra gondoltam, meg még egy blogon olvastam, hogy te nyertél!
Félre ne érts, nem bántásnak szántam!!!

Silerika írta...

Mamis! Nem vettem annak :))Tényleg olyan kedvesek vagytok, és most a szerencse többször is mellém állt (nem vagyok különben szerencsés).