2009. május 4., hétfő

Szatyor kék virágokkal!

A múlt héten nem nagyon varrogattam, mert először is megígértem Valakinek, hogy visszafogom magam, másodszor meg nem is volt rá időm. Csütörtökig dolgoztam, a pénteki tanfolyam átkerült csütörtökre, de legalább így nem maradt el. Pénteken reggel utaztunk Aszódra, majd tovább Gödöllőre ballagásra. Az utazás engem megvisel, gyógyszer oda, és visszafelé is, de nem volt gond velem.
Szombaton a szokásos "mosokfőzöktakarítokteregetek" egész nap. Este a rekaméra huppanok, és azért is varrok valamit!! (Ugye azért ezt a picit szabad) Egy kézimunkaújság mellékleteként kaptam ezt a szatyrot, de olyan sárga volt így magában, no de nem a sárga írigységtől. Gondoltam feldobom valamivel. Ilyen kék horgolt virágból már készült ajtódísz is, de annyira egyszerű az elkészítése, gondoltam még erre is készítek párat. Egyszerűen apró öltésekkel körbevarrogattam a virágokat, és egy kevés maradék szöszmösz fonallal szárat, és levelet hímeztem hozzá.
Ugye így mindjárt jobb lett! Sárgának sárga maradt a szatyor, de legalább kivirágzott.



Már van is gazdája. Mikor meglátta, és dícsérte, hogy milyen jó szatyrod van Anyukám, akkor tudtam az övé lesz! Hagy örüljön a "gyerek" is, meg én is.






8 megjegyzés:

Mamis írta...

Nagyon jó lett!És mennyire más így a szatyor!

leda írta...

Áááá, csúcs! Valaki naggyon de naggyon szégyelli magát. Már minden kész,de ugye a posta, na az messze van...
Képzeld, pénteken az Öcsém is ballagott Gödöllőn 11-kor! Csak nem vagyunk rokonok???? (Sajna biztos nem, azt tudnánk, de lehet, hogy vannak közös ismerőseink?) :)))

leda írta...

Ja, hogy a szatyrot meg sem dicsértem, pedig tényleg nagyon tetszik!!! Épp tegnap próbáltam ilyen virágot horgolni, de a hamis pálcával meggyűlt a bajom. Pedig jól leírtad, csak én a netről tanultam horgolni, hát minden nem megy így. :(

Silerika írta...

Mamis köszönöm, nekem is jobban tetszik így :)
Leda, én a Református Líceumban voltam, de I.... nevű nem volt a ballagók között. Hát ezt megbeszélhettük volna előtte..Szeretne Valaki ilyen kék virágokat?

Jucus írta...

De jó ötlet ezekkel a virágokkal! Nagyon aranyos!

Silerika írta...

Jucus! Köszönöm szépen :)

Abile írta...

Nagyon szép lett a szatyor! Tényleg sokkal vidámabb így! :o)
Miért vagy eltiltva a varrástól?? :o(

Silerika írta...

Abile, köszönöm! Kérdésedre: Leda párizsi játékának az ajándéka készül nekem, és Ő kért meg erre. Attól tartott, hogy én is olyat varrhatok, mint amit Ő készít. :)Nehéz ám megállni, lehet, hogy már nem várok tovább, bizseregnek a tűim. :))