2009. június 24., szerda

Virág magamnak, csak úgy!




Ezt a virágot most én vettem csak úgy! Nincs se névnapom, se születésnapom. Egyszerűen csak megajándékoztam vele magam, mert szép. Nem volt még orchideám, legalábbis cserépben. Nem tudom, bírja-e majd a kiképzést nálam.
Van valakinek tapasztalata a tartásában? Mit kíván ez a szépség?






11 megjegyzés:

Abile írta...

Gyönyörű szép, mert megérdemled! :o) Sajnos a tartásával kapcsolatban nem tudok segíteni, mert nekem még sohasem volt!

Bea írta...

Egy varrós barátnőm férje kedvtelésből termeszti. Tele van vele egy kisebb tanteremnyi helység. :o)
Szerintem a neten megtalálhatod a gondozását- én is ott szoktam kutakodni, ha valami kérdés merül fel. Bár én nem vagyok egy nagy kertész. De valóban gyönyörű virág!

F.Gina írta...

Anyukáméknak évek óta megvan, folyamatosan virágzik, és semmi különöset nem csinálnak vele.
Gyönyörű a tiéd is !

Silerika írta...

Köszönöm Lányok, majd utánna nézek, mert szeretném, ha sokáig gyönyörködhetnék benne.:)

Panti írta...

Épp ilyen Orchideával ajándékoztam meg magam csak úgy kb. 2 hete. Nekem már volt, s ő elég hosszú időt megélt, csak véletlen leverte a férjem s azt nem élte túl. Amúgy semmi különös gondozást nem adtam neki, Én keleti tájolású ablakba tartottam, mivel ott nem tűzi olyan mértékben a napfény. És ne legyen alatta pangó víz ami még fontos.

Jucus írta...

Tudod mit? Azért kaptad ill. vetted Magadnak, mert megérdemled!:o) Mint a reklámban!
Csodaszép! Tapasztalatom még nincs, egyelőre én is csak ácsingzom egy cserép orchidea után.

Silerika írta...

Panti! Köszönöm a tanácsot.:)

Jucus! Köszönöm. Én is régóta vágytam már rá, és most az egyik nagyáruházban akciósan megvettem.

Körmi írta...

Nagyon szép!!!...nekem még sosem volt ilyenem, no nagyon más sem, nagyon kicsi a lakás, s sok a bentlakó, a virágok kiszorultak :D ...viszont most hallottam, hogy az orhideát átlátszó "cserépben" kell tartani.

Timici írta...

csodaszééép! én szinte mindig magamtól kapom őket:D most is néztem,, hogy a madaras tescoban 900ért akciózzák, lehet megnélzem mik vannak;o)
gondozás: heti egyszer 20percig teletöltöm a kaspóját vízzel és hagyom benne állni, ha virágzik sima vízzel, lehetőleg lágy víz legyen és ne csapvíz, ha nem virágzik teszek tápot is a vízbe, aztán ha letelt az idő leöntöm róla a vizet(másik szobanövény megkapja) és jól lecsöpögtetem, hogy pangó víz ne maradjon a műanyag cserépben, mert az gyökérrohadáshoz vezet. Lehetőleg keleti vagy nyugati abalakba tedd, hogy a tűző nap ne érje
a legjobb ha fehér kaspót veszel neki vagy csak hagyod így a műanyagban, ez azért fotntos, hogy a gyökere ne legyen sötétben, mert amúgy a lepkeorchidea fán lakó virág nincs földben a gyökere
azt érdemes megnézni, hogy nincsenek-e apró bogarak a virág gyökerei közt, mert azt akkor kezelni kell, egyébként nem egy macerás darab és nagyon hálás, mert hónapokig virgázik.jó gondozást!
remélem tudtam segíteni:o)

Silerika írta...

Körmi, köszönöm! Jól tudod, hogy átlátszó cserépben kell tartani. Az üzletben is így árulták. :)

Silerika írta...

Timici! Köszönöm a részletes gondozási tanácsot, megfogadom őket. :))