2011. július 4., hétfő

Új bejegyzés- a Táborról!!

Először is elnézést kérek kedves olvasóim! Kicsit hanyagoltam a blogot az utóbbi időbem. Mentségeket lehetne keresni, de nem akarok magyarázkodni! Egyszóval időhiányban szenvedek!!!






A hírem viszont, hogy TÁBORBAN voltam!!!






Az Egri Kolping Foltvarró Csoport ismét tábort szervezett, most Felsőtárkányt választották helyszínnek. És minő szerencse nekem, hiszen itt lakom én is!!! A Bükki Nemzeti Park Látogatóközpontja ideális hely. Erdei iskola, hangulatos filagória, és a szálláshely egy helyen.



A szép időt is megrendelték a szervezők, de a futár nem ért ide vele!!! Nem volt szerencsénk, borús, esős, hűvös időnk volt. A napocska csak néha sütött ki. De nem panaszkodom, a kedves társaság, a hangulat mindent megért!



A tábor híre eljutott Makóig is, mert két kedves netes ismerősöm onnan érkezett a táborba. Olyan jó volt megismerni őket, csak azt sajnálom, hogy kevés idő jutott a beszélgetésre. Már a jövő évi tábort tervezgetik, mert jól érezték itt magukat! :o)))))






A szervezők kitettek magukért. Köszönet nekik a vendéglátásért, a kedves fogadtatásért, a sok varrnivalóért, ötletért!! Az anyag-, könyv és újságvásárlási lehetőségért, no meg a Szép-fiú meghívásáért!! :o)



Reggel frissen főtt gyógytea, kávé fogadott. Sőt, frissen sütött lángos is jutott. Napközben finom sütik, pogácsák, apró perecek. Szóval nem volt fogyókúra!! :o))






Varrnivalót is biztosítottak bőven. Számomra biztosan, de sokunknak is új technikákat mutattak.



Baltimor, válltáska varrása, trapuntó, és még sorolhatnám. Maradékok felhasználására, sőt nyakkendők hasznosítására is kaptunk ötleteket. Szóval a jelszó, még a kiselejtezett, divatjamúlt nyakkendőt sem dobjuk ám ki!! Már, ha van még hely a lakásban a sok begyűjtött, "textilkutatóból" származó kincstől, meg a bespájzolt anyagkészlettől, meg az aprófecnis zsákoktól!! :o))))






Egy csodás baltimor munka. Ilyet varrtunk, illetve csak kellett volna. A középső virág azért nekem is megvan! :o))



Néhány elkészült táska már a fogason. Na, ilyenem sincs még!



Trapuntó technikával készült szépség. Nekem persze a kukacolótalppal kellett ismerkednem. Meg sablonokat begyűjtenem, meg rajzolnom, meg fényképeznem. Majd pótolandó ez is! :o)



Ötlet a nyakkendők hasznosítására: drezdai tányér!! Csupán a nyakkendő felső csücske ment a szabásra, a többi része még mind megmaradt!!







Begyűjtöttem egy jópár ötletet, meg leírást, sablont a fentieken kívül is. Szereztem új barátokat, akikkel közösen töltöttem a három napot! :o) Remélem, hamarosan találkozunk valamelyik foltvarrós táborban, ötletbörzén. Addig is marad a net! :o)) Jövőre esetleg ugyanitt??!!!





Rengeteg szépséget találtam a lányoknál, persze fotóztam is őket rendesen. Táskák, neszik, varródobozok, egyik szebb, mint a másik. Az albumban nézelődhettek.




6 megjegyzés:

Ida13 írta...

SI faktor, ahogy a fórumozók mondanák, azaz szent irigység. Annyira jó lenne már nekem is egy ilyen hely.
Engem a nyakkendők még nem fertőztek meg, de a baltimor, az nagyon-nagyon megfogott. Ráadásul nálam is virágos(ok) van(nak) soron.

Kékbálna írta...

Biztos nagyon jó volt ez látszik is az elkészült munkákon.

Silerika írta...

Ida13! Ez a SI faktor nekem új, de tetszik! :o))Biztosan van a közeledben hasonló, és tényleg nagyon jó az ember foltvarró-lelkének egy tábor! :o))
Flor! Nagyon jó volt a társaság, és voltak ám tőlem szorgalmasabbak is. Volt aki egészen éjfélig is varrt!

marcsi hobby írta...

Kedves Erika! nagyon jól megfogalmaztad a foltvarró tábor szépségét! Ennyi foltozó !! és ilyen remek szervezés! Nagyon jól éreztük magunkat,sokat tanultunk, nekem külön tetszett az a sok jó minta, nem tudtam varrjak? mintát másoljak, vagy fotózzak? Valóban az a sok finom süti!Nagyon örülök ,hogy Makóról ilyen hosszú útra elmentem. Készülünk a következő Táborra!! Marcsi Makóról, foltos üdvözlettel!!!

Abile írta...

A tábor az fantasztikus dolog a foltvarróknak (is) :o))!
Akkor találkozhattál a csoportvezetőnkkel, Ibolyával is!

Silerika írta...

Marcsi! Próbáltam szemléltetni a sok élményt! :o))
Abile! Nagyon kellett már ez nekem! :o))