2013. január 26., szombat

Új év, új kezdet!


Az új esztendő mindig hoz valami újat, és szépet. Legalábbis ezt reméljük mindannyian. Ha nagyon szeretnénk ez így is kell, hogy legyen! :o)
Az én varrós kis életemben is kezdődik valami jó, és szép. Újra pathwork-tanfolyamra járok, és frissítgetem az eddig tanultakat, és vágyom az új ismeretekre is. Ezzel  még az is jár, hogy ismerősökre teszek szert. Olyanokkal töltök heti 3 órát, akiket szintén ez a tudásvágy, és az alkotás öröme tart össze. A tanfolyam befejezése után szeretnénk egy kis csoporthoz tartozni majd. Ami közös varrásokra ad majd lehetőséget, inspirál az egyéni munkálkodásra is.   
Hagyományos technikákkal kezdtünk, ami nekem mindig is kedves volt. Szeretek kézzel varrni, bár nem vagyok "varrógép" típus. Lassan varrok, de remélem, alaposan. Szeretem munka közben is nézegetni, hogyan alakulnak a dolgok.

A következő képekkel kedvet szeretnék csinálni azoknak a kedves olvasóknak, akik eddig nem mertek hozzáfogni. Egyszerű dolgok ezek, csak a trükkök, fogások teszik még nagyszerűbbé az alkotást. Hatszögből nagyi-négyzet, a négyzetekből a nagyi-blokk. A blokk applikálva az anyagra, flíz, és hátlapozás. Az egyik sarkába természetesen akasztó is kerüljön. Kész is az edényfogó! Lehet sorozatban gyártani az anyunak, a barátnőknek, a tesónak, a kolléganőknek......!! 

Leírásokat, tanácsokat most itt nem írok le, mert  "gugli a barátom". Rengeteg kép, és leírás kering a neten. Akár videókat is lelhetsz, ami segít lépésről-lépésre a varrásban. Természetesen szívesen segítek a hozzám fordulóknak.

 Az én edényfogóm ilyen lett! Ha elhiszitek nekem, kézzel körbetűztem, bár a pocsék fotón nem igazán látszik! (láthatatlan lett az öltésem :o)))) )


 
A második téma a drezdai tányér varrása. Mindjárt kettő is készült belőle. Egyszerű az elkészítése, gyorsvarrásos-technikával, sablon segítségével. Hamar látványos dekoráció készülhet vele. Nekem volt két darab indiai párnahuzatom, 100 % pamut, alul cipzárral záródik. Valamikor a párnabelső miatt vettem meg, két másik párnahuzathoz. Remek alapul szolgált most a két drezdai tányéromnak. Kézzel felvarrtam a kész blokkokat, és kb. 5mm-el a minta belső szélén körbe is tűztem. Szép, tavaszi hangulatú anyagocskából, vidám dekoráció ebben a szürke téli időben.    

 

4 megjegyzés:

Ilona Lévainé írta...

Nagyon jó neked, hogy rátaláltál egy tanfolyamra. Nekem is nagy szükségem lenne rá! Nagyon szépen varrsz kézzel is, látszik, hogy nem most vettél tűt a kezedbe először!
További, sikerekben gazdag napokat kívánok.

Eta írta...

Nagyon jó, hogy ilyeneket me tudsz csinálni. És hogy vannak társak akikkel együtt szívesen töltöd az időd. remélem egyszer majd én is találok (vagy alakítok) helyben egy horgolós csoportot. :o)

Silerika írta...

Ilike! Nagyon nem kellett keresnem, mert itt van helyben a faluban.A dicséretet köszönöm, igyekszem, csak olyan lassú vagyok! :o))))

Silerika írta...

Eta, köszönöm! Azért járok, mert tényleg nagyon szükségem volt már egy ilyen kis csapatra! :o))
Drukkolok a csoportodnak, csak rajta!!