2014. július 4., péntek

Kevés szabadidőmben bütykölgetek!


Csokorba szedtem a tavaszi, és nyáreleji bütykölgetéseim termékeit.  
Abban a csekélyke szabadidőmben, ami mostanság akad a munka, és az otthoni dolgok mellett, azért pár apróságot mégiscsak csináltam. 
Volt egy icipici piros anyagdarabom, ami valamikor egy nyári ruhából maradt. Imádom az epret gyümölcsként is. Varrtam egy pár szem eprecskét, hogy ne csak eperszezonban legyen nekem. Keresek egy cuki üveget, és elrakom az eperbefőttemet! :o)


Készülődtem a levendulaszüretre, előszedtem a lila fonalakat, és horgoltam egy halom lila virágot. Ezek kerülnek majd a levendula virágával töltött párnácskákra.


Ime a zsákocskák, párnácskák tiszta levendulával töltve, készre varrva a kosárban. Csíkos, kockás, virágos anyagból, farkasfoggal, karikával, szalaggal, horgolt virággal díszítve. 


  


A telefonom tokja már elég unott volt. Horgoltam hát pár tokot, hogy legyen miből válogatni. Egy kevés fonal, pár horgolt virág, és néhány szép gyöngy. Persze néhány szabad óra is kellett hozzá, hogy elkészüljön. A lilát választottam végül! :o) 

A szakkörben tanult, és készített kalapos-zsuzsit  a helyére varrtam végre. Egy vászon szatyorra került csipkével, gombvirágokkal, és kevés kézi tűzéssel. Olyan csajos lett így ugye??
Régi tervem volt egy ingvállas szatyor megvarrása. Ezt is a szakkörben tanultuk, ott kezdtem el, de már otthon fejeztem be. Igazi maradék anyagfaló, mert mindenféle rákerült, amit csak a odavalónak gondoltam. Tettem a bélésére egy-egy zsebet mindkét oldalra, mert az olyan jó, ha van!! A bélése ugyanabból a farmerkék anyagból van, mint a külseje. Jó kis szaladgálós, pakolós szatyor, szeretni fogom!! A virágos kertünkben egyetlen levendula bokrocska van a rózsabokrok társaságában. Tavaly csupán 12 szál virágot szüreteltem róla, egy picike buzogányt fontam belőle. Az idén már két dundi buzogányra futotta a leszedett virágból.A párnákhoz sajnos még nem a saját virágaimat használom, de remélem a bokrocskám is növekszik, szaporodik majd. 


Ezek már nem a sajátjaim. Buzogány "bérfonást" vállaltam egy nagy csokor hozott virágból.Még szárítgatom a buzogányokat, utána viszem a tulajdonosának.


Van még valakinek fölösleges levendulája, befonjam, párnába töltsem????  :o)

 

2 megjegyzés:

Maminti, a kicsi zöld tündér írta...

Hűha, jó sok mindent készítettél! A levendulát nagyon szeretem én is, múlt évben volt illatos levendulás mézünk és ügyesen őrizgettem, még ősszel is élvezhettem a július ízeit...
Ugye, majd befotózod az epres üvegedet is? Tettél a tömőanyagba még valamit, úgy értem, illatosak az epreid?
Legyen mosolygós, szép nyarad!

Sipos Józsefné Silerika írta...

Köszönöm Te Tündér! :o) Közel sem annyit tudok varrni, mint szeretnék, de igyekszem.
Az eper nem illatos (sajnos)! A nyaralás az idén is elmarad, de majd foltvarrós táborban igyekszem feltöltődni! :o)