2009. augusztus 30., vasárnap

Táska ajándékba egy "vagány csajnak" !!

Újabb táskát gyártottam! Ez most kifejezetten a kiválasztott anyagból, és speciális igénynek megfelelve készült.


Azt hiszem nem vagyok normális! Az utolsó pillanatban kezdtem hozzá tegnap, mert ma szerettem volna átadni. A héten egy kicsit zsúfolt volt a programom. Ja, hogy kinek, hát a lányomnak névnapjára! Neki vannak ilyen extra ötletei, én meg megvalósítom, ha már úgyis táskákat varrok mostanában. Remélem azért elégedett lesz vele, de ha neki nem kell, majd hordom én!! (remélem nem így lesz :)))

És csak azért is visszakapja a farmernadrágjának a levágott darabját, tudniillik nekem adta! :)
Belevarrtam a táskájába, és a neszeszerjébe. Sokat utazik kocsival, és egy ilyen kisebb méretű vagány-csajszis, de mégis nőcis darab utazhat vele.
2009. augusztus 28., péntek

Közös horgolás és varrás!!

Remek dolog az, amikor közösen készítünk el valami nagyobb munkát. Azok, aki szeretnek kézimunkázni , hozzájárulhatnak egy-egy nagyszerű ötlet megvalósításához. Most két ilyen felhívást is találtam a blogokon.
Először Csipcsillánál, aki egy horgolt takaró blokkjait szeretné összegyűjteni a horgolni tudók segítségével. Még bárki besegíthet, a részletekért látogassatok az oldalára.

Ezeket a blokkokat küldtem neki, és ma már meg is kapta a borítékomat. Persze milyen színű, csakis kék?! Persze van benne egy kevés effekt is! :))A másik nagyszerű kezdeményezést Colette blogján olvastam. Bátortalankodtam egy kicsit, meg hogy mit is varrhatnék én. Olyat, ami rám jellemző?Ez lett a nagy gondolkodás, illetve a varrogatás eredménye. Atarashii barnában!! (nem ragadt be az i betűm, ezt így kell írni, kettő i-vel)


Örülök, ha egy kis darabbal én is hozzájárulhatok a közös munkákhoz! :o)

A spájzba velük!

Tegnap még pihiztek ezek az üvegek a takaró alatt. Ma munkából hazaérve (szerencsére rövid nap a péntek) kiszedtem, felcímkéztem, sorba állítottam őket a fotózkodás kedvéért. Mosolyogtak is szépen, hogy jól mutassanak! És javítom az előző bejegyzésem, mert a népszámlálást, akarom mondani üvegszámlálást követően a szederdzsem üvegeinek száma nem 7, hanem szerencsére 8-ra növekedett. Csak én nem tudtam őket megszámolni tegnap a takaró alatt. :)) Na mehetnek most már a polcra a többiekhez!


Legközelebb mutatok valami varrósat, vagy horgolósat, ha megkapta már a címzett!!

2009. augusztus 27., csütörtök

Az e heti apróságok!

A héten a befőzések voltak soron a házimunkák közül. Mivel itthon voltam, reggel hozzákezdtem, így délutánonként, és este jutott idő a varrogatásra is.
A heti cselekedeteim: 5 üveg lecsó, 11 üveg paradicsom. (annyi paradicsomunk termett, és annyit tettem el, hogy még 2 évre is elegendő lesz :)) )
Ma pedig tüskétlen-szedret tettem el. Ajándékba kaptam egy kolléganőmtől, kb. 2-2.5 kg-ot. A fagyasztóba is menekítettem el egy keveset, meg tettem félre egy kis csemegézni valót. A többiből dzsemet főztem, 7 ici-pici üveggel, mert ez nagy kincs.
Ezeket még nem tudom megmutatni, mert alszanak a dunsztban.
A varrományaimat viszont megmutatom. Ezek a neszeszerek készültek, és hozzávaló papírzsepi-tartók, az Évi-féle hajtogatós.
Erre a neszeszerre varrtam az Ildikótól vásárolt barna csipkéből. Szerintem ide ez illett a legjobban. A zsepitartókat pici szalagból hajtogatott rózsával, illetve szív-alakú gombbal díszítettem.A zöldmintás neszeszerre, és a tartókákra pici hajtogatott rózsákat varrtam. Ettől olyan romantikus lett.

2009. augusztus 25., kedd

Ajándékok egy kedves rokonnak!!Időnként meglátogatom egyik kedves unokatesómat, dumcsizunk egy kicsit.


Ma is így tettem, mivel szabadságomat töltöm (Maradon :O, azaz itthon). Tegnap úgy gondoltam, nem megyek üres kézzel. Készítettem Neki egy apró neszeszert, és egy papírzsepi-tartót. Volt örömködés, legalább van olyan, aki értékeli az ilyen apró ajándékot is!

A pzstartó ötletét, és a részletes leírást köszönöm Kalex-nek.
2009. augusztus 23., vasárnap

Játék Kalex-nél!!


Játékra jelentkezhettek Kalex blogján. Ezúton is gratulálok Neki a remek bloghoz!!


Limonádé-díj!! Iszogathatok kedvemre! :))

Hűsítő " Limonádé-díj"!!
Hárman is meghívtak egy-egy pohár limonádéra, Ircsi, Edina, és Lidércke is !!
Köszönöm lányok, nagyon jól esett!! :))


A játék lényege!
1. Tedd ki a díjat a blogodra.
2. Nevezz meg legalább 10 blogot, akiknek szeretnéd ezt a díjat odaadni.
3. Linkeld be azt, akitől kaptad a díjat.
4. Hagyj üzeneted a díjazottjaidnál, hogy tudjanak róla.
5. Írd ki a blogodra, hogy kiknek küldted el a díjat.
Akiket megkínálok, hogy szürcsölhessünk együtt, hisz lesz még meleg:
Anikó, Csilla, Csipcsilla, Ida, Krisztinka, Leda, Melinda, Miaanya, Timici, Viki.

Jut még belőle Bárkinek, öntöttem még pár pohárral! Aki szeretné, vegyen belőle bátran, és vigye a blogjára!!!2009. augusztus 21., péntek

Ejjkukk játéka!

A játékok sora folytatódik!!

Ejjkukk blogján ajándékcsomagért lehet játszani! Persze van egy-két feltétele a részvételnek, de én is beszálltam. Részletekért látogassatok az oldalára!!


2009. augusztus 20., csütörtök

Horoszkópos, avagy esténként szöszölök!!


Valamikor hímzéshez vettem ezeket a fonalakat. Varrtam vele néhány faliképet fekete filcalapra. Van még egy kevés maradék, úgyhogy a "szöszmösz" fonalam felhasználásához találtam egyszerű keresztszemes horoszkóp-mintákat.


Elég nagylyukú az alap, úgyhogy ezt még este is elég jól látom. Egy este megvan egy-egy mintácska. Most tartok félidőben, a következő minta a Rák lesz. Aztán majd valami "rongyos-keretbe" gondoltam.2009. augusztus 19., szerda

Táska-féleséget varrtam ma!!

A szürke-virágos anyagomat táska formájában hasznosítottam. Ennek is hasonló a fazonja, mint a virágmintásnak, csak ez kicsit nagyobbra sikeredett. A magassága 45 cm, az alja szélessége 40 cm, felül 35 cm. Két-két hajtással szűkítettem a bőségét. A fülek 75 cm hosszúak lettek. A zárodást egy szép nagy gombbal oldottam meg. Bélelve van, és két nagy zsebet varrtam még a bélésre. A bérletemnek, és a mobiloknak itt lesz a helye. A többi dolgot belesüllyesztem majd a táska mélyére! :))


2009. augusztus 17., hétfő

Megérkezett Ircsihez a nyereménye!

A 10.000-es játékom nyertese, Ircsi ma megkapta a nyereményét!

Ezért már én is megmutathatom. Bár az Ő blogján nagyon szép kollázst készített, én csak gyorsan lekaptam még a csomagolás előtt.
A csomagocska tartalma: Egy varrósdoboz, tűpárna, és neszeszer, romantikus, virágmintás vászonból. Egy bevásárlószatyor, tulipánnal díszített összegombolható tokkal. ( pár szem csoki)

Azt írta tetszik, és örül neki. Hát még én hogy örülök, hogy kedvére valót varrtam!! :)))2009. augusztus 14., péntek

Játékok!

Csanditól kaptam először egy újabb játékot!

A szabály szerint annak a könyvnek a 161. oldaláról amit olvasok be kell másolni a 5. mondatát.

A könyv, amit már újra olvasok (nem nagyon jut rá idő mostanában) Arthur Golden:Egy gésa emlékiratai. Akkor jöjjön az 5. mondat a 161. oldalról: "Először arra gondoltam, hogy talán az egyik oktatóm volt az, de aztán egy pillanat múlva megismétlődött a dolog- egy fiatal gésa üdvözölt, akivel már gyakran találkoztam, de egy futó pillantásnál többre addig nem méltatott."Mit szeretek ?


Mamis is játékra hívott!
A szabály szerint öt dolgot megosztok veletek, amit szeretek és 5 embernek továbbadom a lehetőséget.
- szeretem a kreatív műsorokat, lakberendezés, kézművesség, konyha
- szeretek sudoku feladványokat megoldani
- szeretem a kék színt
- szeretem a blogokat olvasgatni
- szeretek alkotni valami szépet, de főleg hasznosat

+1 amit szeretnék: festeni, de ez már régen feledésbe merült!!! :((

A folytatás nem kötelező, nem akarom senkire ráerőltetni, mert sokan megkapták már ezeket a játékokat.
De ha van kedvetek, azért a sort lehet folytatni, akár az egyik, vagy mindkét játékot:

Leda, Vadcic-Adri, Ejjkukk, Ircsi, Marvika,2009. augusztus 11., kedd

Cicurka játékfelhívása!

Cicurka blogján játékra hív bennünket!

Túl van a 100. bejegyzésén, és ez alkalomból játékot hirdetett. Ezúton is gratulálok Neki!!
Hagyj Nála üzenetet! Az ajándéka is oly csábító, hogy nem hagyhattam ki én sem, és jelentkeztem.2009. augusztus 10., hétfő

Spájzolok!

A hétvégéim most a befőzéssel telnek. Persze emiatt nem haladok a varrással úgy, ahogy szeretném!
Már 2-3 kg szomszédtól ajándékba kapott sárgabarackot képes vagyok elmenteni a spájzba. Enni annnyira nem szeretik a fiúk a gyümölcsöt, no de a palacsintába a sárgabarack dzsemet már igen. A paradicsom palánták ültetése az idén kissé túl lett méretezve. Jut belőle az asztalra, de a többit már elkezdtem befőzni.
Lám, itt az előző két hétvége termése. Sárgabarack dzsemek, paradicsom. Lehet, hogy furcsa, de én nem hosszúnyakú üvegekbe teszem a paradicsomot. Könnyebb ezeket a befőttesüvegeket tisztítani, és az sem baj, ha egy kicsit sűrűbbre főzzük a paradicsomot. Nem kell rázogatni majd, hogy kijöjjön az üvegből. Télen milyen jó lesz ezeket csak előkapni a polcról.


Ezek az üvegek már felcímkézve várnak a sorsukra.
Ti szoktatok címkét tenni a befőttes üvegekre?
Én a gyengébbek ( ha fiút küldök ki a kamrába), és a vaksik (én is az vagyok, ha nincs rajtam a szemüveg) kedvéért teszek rá, amin a tartalom és az eltevés ideje van. A polcokat átrendeztem, hátha van oda nem való üveg. Ilyenkor kicserélem a papírt a polcon, és átrendezgetem az előző évi üvegeket. Mindig maradt egy kevés, amit előre teszek, hogy legközelebb már azt használjam föl.


Ezek a körtécskék a vasárnapi munkám termései. Most szedtem ki őket a dunsztból. Szintén címkézve mehetnek a polcra a kamrába. Jól el is fáradtam a nagy munkában, úgyhogy pihenésképpen kivasalok, csak utána engedélyezem magamnak a varrást!! :))


2009. augusztus 8., szombat

Ejjkukk játékra hív!!

Ejjkukk a blogján játékra hív!

A 100. bejegyzése ez a játékfelhívás. Ezúton is kívánok még sok-sok százat magunknak, hogy megnézhessük alkotásait! :))


Meglepetés Jucustól!
Újabb meglepetés érkezett a blogomra. Jucus lepett meg ezekkel az édes Teddy mackókkal! Köszönöm szépen, imádom ezeket a "kis szőrőseket"! Olyan kis helyesek!
Annyira jól esik, hogy gondolt rám is! Szeretem az ilyen virtuális ajándékokat, díjakat! Úgy hiszem ezért csinálom ezt a blogolást, annyi kedves blogtársat, és olvasót ismertem meg általa.
Kötelezettség nélkül küldte, így hát mindenkinek szeretném átadni, aki a blogomra téved. Fogadjátok tőlem sok-sok szeretettel!!
2009. augusztus 7., péntek

SORSOLÁS!!

Nem is reméltem ekkora érdeklődést a 10.000-es játékra! Nagyon örültem neki, de ez nélkületek persze nem sikerült volna. A számláló csak pörgött egyre közelebb a célhoz.
Régi és újabb olvasók egyaránt jelentkeztek, remélve, hogy szerencséjük lesz a sorsoláson.
A játékosok neve felkerült egy listára. A nevek belekerültek egy tálba, amit jól megkevertem. Nem csigázok tovább senkit.

Végre megtörtént a sorsolás! Remélem izgatottan várta minden jelentkező az eredményt.Íme a nyertes neve:

Gratulálok!!!!


A kapcsolatot felveszem a nyertessel, és megbeszéljük a nyeremény tárgyát!


Azért senki se szomorkodjon ám, játék még lesz ezen a blogon is. Hiszen október 09-én lesz a blog 1 éves szülinapja, arra is tartogatok ajándékot. Remélem újra itt lesztek, és jelentkeztek majd!! :)2009. augusztus 4., kedd

10.000-es Játék!

A számláló elérte a 10.000-t, a játékra jelentkezést ezennel lezárom! Köszönöm, hogy ilyen sokan jelentkeztetek! A sorsolást már csak holnap ejtjük meg, némi előkészületet igényel. Addig kérem türelmeteket. Sok szerencsét kívánok mindenkinek!!

10.000-diklátogató ajándéka!
A blogom a héten lesz 10 hónapos! Nagy-nagy örömömre közeledik a számlálóm a 10.000-dikhez.

Igazából nem pontos a számlálás, mert egyszer elillant a blogomról, és a pontos adatot már nem tudtam visszaállítani.

Ezért azok között, akik ennél a bejegyzésnél üzenetet hagynak, valami apró ajándékot sorsolok majd ki. Az ajándék még készülőben van, de lehet egyezkedni is majd velem!!


A részvétel feltétele, hogy a játékot egy bejegyzéssel a saját blogodon légyszíves tedd ki, és linkelj ide vissza! Minél többen jelentkeznek, annál hamarabb lesz a sorsolás!


Akkor induljon a számlálás!! 9.772-ről indulunk, a cél a 10.000!


2009. augusztus 3., hétfő

Újabb táskaféle és apróságok!

A háztartási feladatok mostanában jobban lekötik az időmet. Most van a bespájzolás ideje. Egy kis ez+az a hűtőládába, emez+amaz meg az üvegekbe. A hétvégén sárgabarackot, és paradicsom főztem be. Azért egy kicsit varrogattam is esténként.

Az előző héten kész lettem ezekkel az apróságokkal. Egy romantikus, virágmintás anyagból készült először a neszeszer, utána a sokak által ismert hajtogatott pzs-tartó.
A hétvégén fejeztem be ezt a "könnyű" nyári táskát. Próbálkoztam a kukacolt tűzéssel, hát inkább kígyó lett, mint kukac. De a lényeg, hogy a flízt az anyaghoz tűzzem. Még mágneszárat teszek bele!


Ilyen a szett, a táska, és a belevaló apróságok együtt!


2009. augusztus 2., vasárnap

Ünnepelj Erikával! ( Ercsuval)

Ercsu ezeket a gyönyörű kendőket készítette! Ha Te is szeretnél egyet közülük, ünnepelj Vele!!Játékot hirdetett, és most Ő szeretne ajándékot adni egy olvasójának. A részleteket megtalálod itt.